RCH 1 – ZSGOWMS 1 (25-05-2024)

Zaterdag 25 mei was de laatste wedstrijd voor ons eerste team. Best wel een bijzonder seizoen met een geheel nieuw team met zijn ups en downs, veel blessures, afhaken van spelers, waardoor de eerste seizoenshelft voornamelijk een leerproces was dan strijden om een plekje in de ranglijst.
Hoe anders liep het in de tweede seizoenshelft met geweldige resultaten afgewisseld met soms vreemde verloren partijen. Het ging echter zodanig goed dat er zelfs zicht was op een tweede periodekampioenschap, een strijd tussen RCH en Terrasvogels.

Helaas werden de voorgaande wedstrijden met resp. 3-4 (Overbos) en 5-1 (De Germaan), waardoor een beetje de eigen glazen ingegooid werden.
De laatste competitiewedstrijd was thuis tegen ZSGOWMS, onder RCH staand, maar dat geeft verder geen garanties. Voorafgaand aan de wedstrijd kwam de regen nog even met bakken uit de hemel, waarbij nog even vertwijfeld gedacht werden over het afgelasten van de wedstrijd, maar de scheidsrechter dacht daar anders over. De spelers waren al helemaal natgeregend toen er aan de wedstrijd begonnen werd. De vorige wedstrijd was nog met 4-1 door RCH verloren, de sportieve plicht riep echter om winst.

Al vrij vroeg kwam RCH op achterstand, no geen 10 minuten gespeeld. Een aanval over links werd onvoldoende afgestapt en onze keeper werd gemakkelijk gepasseerd. Gelukkig werd die achterstand snel hersteld, want met een ferme schot wist Tim in de 16de minuut de keeper te passeren, 1-1.
Hoewel de tegenstander zo af en toe een plaagstootje probeerde kwam er niet veel gevaar voor RCH, RCH had de wedstrijd prima onder controle, maar dat betekende nog niet dat het een ‘makkie’ zou worden. Dat bleek ook wel toen in de 29ste minuut ZSGOWMS wederom op voorsprong kwam, best wel onnodig. Het veld was hier en daar lastig bespeelbaar door opspattend water, waardoor de bal over de grond gespeeld soms bleef hangen. Fraaie passes werden afgewisseld met slechte passes, maar RCH bleef het onder controle houden. In de 40ste minuut de verdiende gelijkmaker met een lucky schot van Bas, die onder de keeper doorgleed, 2-2 en met die stand werd ook gerust.

De tweede helft tussen RCH en ZSGOWMS speelde zich af onder droge omstandigheden, In de eerste helft was al duidelijk dat RCH niet kansloos was voor een overwinning. Hernan had wat wissels toegepast, dus op voor de drie punten.
De tegenstander gaf zich echter ook niet gewonnen, dus ook in deze helft een lekker potje voetbal. In de 60ste minuut toch een momentje waar RCH niet op zat te wachten. Een vrije schop randje 16 werd nog wel gestopt, maar de bal verdween niet uit de 16 en na veel gerommel kon ZSGOWMS de bal in het net knallen, 2-3.
Gelukkig nog ruim de tijd om dat recht te trekken.

RCH werkte keihard al moest er wel gelet worden op de ruimte dat ZSGOWMS kreeg bij een aanvallend RCH. Het duurde niet lang of de gelijkmaker hing in de touwen. Een schot van Bas gleed onder de keeper door, 3-3. Zo langzamerhand stond ZSGOWMS met de rug tegen de muur. Soms met verre ballen werd nog wel richting RCH goal gespeeld, maar echt 100% kansen kwamen er niet uit. De tank raakte een beetje leeg en RCH bleef gaan.
Een paar minuten na de 3-3 toch wel de mooiste goal van deze middag. Met een fraaie kopbal uit een voorzet werd de 4-3 gescoord. RCH controleerde de wedstrijd.

Met nog een klein kwartier te spelen wist RCH ook nog eens uit te lopen naar 5-3 met wederom een droge knal onder de keeper door en de uiteindelijke eindzege van 6-3. Een mooie afsluiter van het seizoen.