HBC O10-5-RCH O10-1 (16-09-2023)

Een derby zoals een derby hoort te zijn

Aankomen bij HBC is als het schoolplein oplopen. Allemaal bekenden van verschillende leeftijden. We kennen ze niet alleen van het schoolplein maar ook van de club als ex-leden. Gelukkig vindt het ook andersom plaats weet coach uit betrouwbare bron.

Het inspelen van onze jongens ging stroef en chaotisch. Ze waren meer bezig met het staren naar de tegenstander dan geconcentreerd inspelen. Ben was niet helemaal okselfris, last van zijn keel en verkouden. Ook achterin moesten we kanjer Moritz missen. Dit zou ons later In de wedstrijd opbreken.

Gelukkig konden we bij aanvang van de wedstrijd rekenen op spits Humaid. Hij rende gelijk naar voren met de bal speelde twee of 3 kindjes uit en ramde de bal In de goal. Een mooier begin van de wedstrijd had coach zich niet kunnen wensen. HBC stond erbij en keer ernaar. Dit belooft nog wat dacht coach!

Zoals ook vorige week geschreven vanuit Humaid en Razul gaat veel aanvallend spel vanuit. Dit aangevuld met o.a. Mathieu en Marley maakt dat we regelmatig goals scoren. Ook deze wedstrijd weer. Maar we lieten de tegenstander ook regelmatig wat terug doen. Door onoplettendheid of slechte mandekking achterin of doordat coach aanvallers had laten verdedigen? Hand in eigen boezem.

Wisten we vorige week de voorsprong telkens uit te bouwen, tegen HBC lukt dit helaas niet voldoende. We stonden op een gegeven moment voor maar we lieten ons toch nog te vaak verschalken achterin. Het lag niet aan onze inzet want we probeerden het zeker wel. Drie keer keihard tegen de paal en vele reddingen van een weergaloos keepertje van HBC. Hij wou er niet meer in, in het laatste kwart.

Eindstand was geloof ik 5-4 als ik het me goed herinner. Ontevreden? Nee zeker niet, we hebben gestreden voor wat we waard zijn en de einstand had zo maar eens anders kunnen zijn gezien alle kansen. Het was een uitermate spannende derby om naar te kijken. En onze jongens gaan steeds beter samenspelen.

Maarten Georgius, Coach RCH 010 (ook de foto’s)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten