RCH 08-1-KHFC 08-7 (11-12-2021)

De ban doorbroken

Wederom moesten we tegen de Koninklijke HFC spelen. Dit keer tegen KHFC 08-7. Op papier zou je denken dat moet een iets minder team zijn dan KHFC 08-6. Nik was minder waar.  We troffen een geduchte tegenstander.

De koninklijke HFC is zo’n grote club dat als je tien teams in elke leeftijdscategorie hebt dat rangorde op een geven moment niet meer uitmaakt. Moeilijk om te bevatten als je zoals wij maar 1 team hebt bij de onder 8.  Hopelijk kunnen we na de winterstop weer nieuwe leden verwelkomen. Coach droomt zelfs van twee teams onder 8.

We hadden sterspeler Sergei uitgeleend aan de onder 9 een kwestie van solidariteit. En coach weet; wie goed doet, goed ontmoet. Onze aanval was hierdoor iets minder voorwaarts gedreven dan normaal. Waardoor Kagan veel in zijn eentje moest opknappen. Iets meer overspelen naar zijn teamgenoten kan trouwens ook geen kwaad. Maar dat is ook wel lastig als iedereen op een kluitje staat.

We begonnen de eerste helft sterk en stonden al snel voor. Het was geloof ik Kagan die het openingsgoals scoorde na verschillende tegenstanders gepasseerd te hebben. Daarna werd het al snel 2-0. Tijdens de rust dacht coach op rozen te zitten, maar al vlak na het begin van de tweede helft kwam KHFC goed terug. Je voelde het ook aankomen, onze verdediging stond niet goed en lette ook niet goed op. Trap van afstand en goal. Ja voetballen dat kunnen ze wel bij de KHFC.

Hoe daarna de goals verliepen kan ik eerlijk gezegd niet helemaal meer herproduceren maar eentje is me wel bijgebleven. Verdediger Rawad stormde naar voren en passeerde enkele blauwwitte spelers en ramde de bal hoog in de kruising. De hele bank achter mij, ouders en grootouders inclusief, schreeuwde het uit. Wat een goal!

Het was al om al een erg leuke en spannende wedstrijd waarbij het er even op leek dat we zelfs zouden winnen maar het werd uiteindelijk 4-4. Terechte uitslag ook, en de ban doorbroken! Thuis spelen is niet altijd verliezen (zie ook vorige verslagen).

Nu winterstop tijd voor bezinning en rust. (Als het aan de kinderen ligt gaan ze volgens mij gewoon het liefst door). Voor meer dan helft van het team geldt dat ze deze zomer voor het eerst met voetballen begonnen zijn, mooi om te zien dat ze in 4 maanden tijd zoveel ontwikkeling door hebben gemaakt. Coach kijkt met vertrouwen uit naar de competitie na de winterstop.
Maarten Georgius, Coach RCH 08-1 (Harry de foto’s)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten