RCH O9-1-VEW O9-1 (17-09-2022)

Dorpsderby

De herfst is begonnen, zoveel was wel duidelijk toen we het veld betraden, veel regen, donkere wolken, regenbogen en harde wind. De stemming zat er goed in bij de jongens.  Iedereen had er zin in.

We moesten voetballen tegen VEW 09-1, de buren, dus dat betekent een dorpsderby in voetbaltermen. Maar de kinderen hebben hier geen weet van, ze herkennen sommige kindjes wel, verder laat het ze koud.

Coach had van tevoren gezegd dat het een moeilijke wedstrijd zou worden en daar leek het ook op. In het eerste kwart stonden we al snel met één nul achter door een slordige verdedigingsfout.

Maar na dit slechte begin ging het voor de wind bij RCH en al snel maakten we 1-1 en de 2-1 en de 3-1. Als coach zich niet vergist waren ze allemaal gemaakt door Kagan. Een spits in vorm.

Achterin moesten we ausputzer Moritz missen hij lag ziek op bed, maar gelukkig waren Rawad en Ben in goede vorm en wisten veel tegen te houden en ballen naar voren te rammen. Dit laatste mag wel wat secuurder, eerst stoppen, kijken en dan pas pasen zou handiger zijn.

In de tweede helft wilde Mathieu helaas niet meer keepen. Gelukkig was Tristan bereid om In de goal te gaan staan. Dat naast Kagan ook andere kindjes goals kunnen maken bewezen Mathieu en Ben, beiden prikten er nog eentje in. Ook VEW wist in het laatste kwart nog van zich horen en wist met mooi samenspel te scoren door in de verre hoek te schieten, onhoudbaar voor keeper Tristan.

Eindstand 7- 3 gewonnen al zeiden de kinderen dat het 8 -2 geworden was, hoe het ook zij, het was weer een fijne voetbal ochtend met veel plezier. Het advies van vorige week blijft staan; oefenen, oefenen en oefenen.

Maarten Georgius Coach RCH 09-1

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten