RCH O9-1-HBC O9-5 (03-12-2022)

Het vriendenteam slaat weer toe

Goedemorgen, wat is het koud, met een oostenwind is het bijna niet te doen qua kou. Onze jongens staan toch te trappelen om te voetballen tegen dorpsgenoot HBC. Als jonge koeien rennen ze over het gras en kunnen niet wachten tot de wedstrijd begint. Helaas moet Ben thuisblijven want die ligt ziek op bed. Libero en spits Taeke is bij opa en oma op bezoek. Maar gelukkig kunnen we rekenen op invaller Olivier. Olivier zit bij de meeste jongens In de klas en kent ze dus allemaal goed.

Omdat het zo koud is spreekt coach met de coach van HBC af om 7 tegen 7 te spelen. We beginnen In de vertrouwde opstelling met Mathieu op goal, Moritz en Rawat achterin, Alistair, Kagan, Tristan en Marley voorin. We hebben hier te maken met een geduchte tegenstander. HBC kan goed voetballen en dit wordt zeker geen makkelijke wedstrijd. Spits Kagan staat zoals altijd op scherp en weet hem In de 10e minuut er al in te knallen. En zo gaat de eerste helft op en neer met verder weinig goals. Maar wel attractief voetbal om naar te kijken. Het publiek komt goed aan haar trekken.

In de tweede helft heeft Mathieu geen zin meer om te keepen en mag Rawad het eens proberen. Rawad leert al snel dat keepen toch echt een ander vak is dan verdedigen. Met het uittrappen zit het wel goed, maar ballen tegenhouden, ja dat is toch even wat anders. Door wat onnodig gestuntel achterin weet HBC de 1-1 te maken.

Maar zoals altijd kunnen we rekenen op het talent van spits Kagan, hij weet al snel de  2-1 te maken. Uiteraard wordt Kagan bij al dit solowerk bijgestaan door spitsen Alistair en Marley. En niet lang daarna volgt ook de 3-1, een mooi afstand schot. Omdat Mathieu niet meer op goal staat hebben we voorin ook wat extra power. Op zijn kenmerkende stijl weet hij op een gegeven moment de 4-1 te maken. HBC staat op zich prima te voetballen maar RCH is net even wat beter. Wat niet onvermeld mag blijven zijn de keepers van HBC die weten heel veel ballen te stoppen; chapeau voor de keepers van HBC!

Olivier valt de gehele wedstrijd verdienstelijk in. Het voetballen lijkt hem In het bloed te zitten. Het gaat hem allemaal redelijk makkelijk af en doet mee alsof hij al jaren In het team zit. Het enthousiasme spat ervan af, mooi om te zien. Tristan heeft ook weer de vorm die hij twee weken geleden liet zien, en ook als invalkeeper weet hij een prachtige redding te maken. Moritz en Rawad weten achterin heel veel ballen te stoppen en ze snel naar voren te rammen. Hun vaste verdedigers kwaliteit maakt ons een extra sterk team.

Uiteindelijk winnen we de wedstrijd met 5 -1, een verdiende uitslag. We waren over het algemeen net even wat beter dan HBC. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Uit tegen het altijd lastige Zandvoort. Mochten we deze ook winnen dan zijn we de ongekroonde winterkampioen.

Bijna het gehele team zit op de leukste school van Heemstede; basisschool de Ark. En ze zitten allemaal bij elkaar in dezelfde klas. Hoe leuk is dat! Onlangs kwam zelfs een van de juffen kijken bij de wedstrijd, helemaal super die betrokkenheid. Een pluim voor Juf.

Maarten Georgius, coach RCH 09-1
Foto’s Harry en Maarten (meer foto’s op de facebookpagina RCH Jeugd)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten