RCH O14-1-UNO JO14-1 (04-02-2023)

Het is vanochtend droog en bewolkt maar de temperatuur voelt milder dan verwacht. We hebben er zin! We spelen op het havenveld. Rogier is onze coach en Stef onze grensrechter. Met slechts 6 supporters aan de zijde van RCH is de fan schare van UNO uit Hoofddorp aanzienlijk beter vertegenwoordigd. We zullen dus extra hard moeten aanmoedigen.
De wedstrijd wordt gefloten door Han Hazevoet, zoon van de oprichter van RCH en de 80 gepasseerd. Dat is pure nostalgie in actie.

Om 11.00uur komen de spelers het veld op. Het eerste wat opvalt is het enorme verschil in postuur tussen de twee teams. Wat zijn die UNO-spelers groot!!
Om 11.05u fluit de scheids voor de aftrap. De wedstrijd begint rustig. De eerste actie is een harde bal in de richting van het hoofd van de scheids. Gelukkig is de scheids alert en lenig en weet de bal behendig te ontwijken.
Hierna wordt het tempo iets opgevoerd met een paar mooie acties van Duuk en Nassim.
Om 11.10u krijgt Joel de bal op zijn voet, geeft hem een flinke poeier richting het doel maar mist. Helaas.
Om 11.20u krijgt ook de tegenstander de bal mooi op de voet, maar ook dat schot gaat naast het doel. Gelukkig!
Om 11.29u breekt de tegenstander door en geeft een mooi schot op het doel. Gelukkig staat Florian daar en weet zijn doel sterk schoon te houden.

Dat het veld te klein is blijkt wel een paar minuten later als de bal met een grote boog op het andere veld terecht komt. Dit zal tijdens deze wedstrijd vaker gebeuren, en ook de haven is niet veilig.
Om 11.35 fluit de scheids voor de rust. RCH blijft op het veld. UNO maakt een excursie naar de kleedkamers achter het hoofdveld…

Om 11.50u wordt de wedstrijd hervat. UNO is blijkbaar wakker geschud en gaat in de aanval, maar zet uiteindelijk toch niet door. Vijf minuten later breekt Duuk door en doet een fel schot op het doel. Helaas staat de keeper van de tegenstander daar die de bal tegenhoudt. Aan onze inzet lag het niet.
Ook een vrije trap in ons voordeel leidt niet tot een succesvol schot op het doel.
Om 11.50u is er een opstootje op het veld en krijgt Jim een tik van de tegenstander. De spelers en het publiek zijn onthutst en de speler van UNO krijgt een time-out van 5 minuten.
Voor Jim is dit een reden om er nog een stapje bij te doen en speelt de sterren van de hemel. Wat een held!!

Om 12.10u komt UNO weer gevaarlijk dicht bij het doel en neemt een schot. Mis! Pffff….
Dit wordt gevolgd door een prachtige aanval van Joel en Jim. Er zit weer wat pit in de wedstrijd.
Een schot op het doel door Cas stuit helaas op een verdediger van de tegenstander en een schot van Jens eindigt helaas in de handen van de keeper. Het ontbreekt ons zeker niet aan wil en inzet, maar wat zijn die tegenstanders groot!!
Om 12.13u is er weer een opstootje op het veld. Cas heeft het aan de stok met een speler van UNO. Beide spelers krijgen een time-out van 5 minuten.
Van beide kanten worden er nog een paar pogingen gedaan om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen maar er vallen geen doelpunten. De eindstand is 0-0.

Onze hoop is gericht op volgende week tegen de Legmeervogels. Dan gaan we er weer een mooie pot van maken.
Maaike Koppers (Harry de foto’s, meer foto’s op de Facebookpagina RCH-Jeugd))