O12-1 wint toernooi bij Bloemendaal (08-06-2024)

Zozo, het was me het dagje wel. Vandaag stond ons tweede toernooi op het programma bij BVC te Bloemendaal. Anders dan vorige week, een prima weertje om te voetballen. Ook voor de supporters.

De eerste wedstrijd hadden we vrijaf, een mooi moment om de tegenstanders even te bekijken. Dat ging er gelijk aardig aan toe en beloofde dus gelijk een pittige poule te worden. Onze eerste wedstrijd speelden we tegen Alliance O12-2. Helaas waren we nog niet in goede doen en keken we al vrij snel tegen een 0-1 achterstand aan. Onnodig tegendoelpunt, en in de korte wedstrijdjes van 15 minuten, maak je dat ook niet zomaar meer goed. En dat bleek ook zo te zijn. Wetende welke tegenstanders er nog zouden komen, stonden de jongens voor een zware opgave.

In onze tweede wedstrijd tegen BVC O12-1 ging het al beter. Geen makkelijke tegenstander, maar doordat er harder gewerkt werd, hielden we de nul. Uiteindelijk vlak voor het einde toch het winnende doelpunt gescoord. Een mooie vrije trap van Sofian, vanaf een meter of 20 over alles en iedereen heen. De ontlading was groot. Met hernieuwd vertrouwen begonnen we aan onze derde wedstrijd tegen HBC O12-2.

Een soort miniderby tegen het team waarvan we onlangs in de competitie nog zware klop hadden gekregen. Dat beloofde wat. Het ging op en neer met over en weer mogelijkheden. Een paar grote kansen gingen er niet in en aan beide zijden hielp het metaal ook niet mee. Uiteindelijk scoorden we ook hier vlak voor tijd, uit een corner de winnende treffer. Toch niet de allergrootste man van het veld Ryan, kopte hem heerlijk binnen. Wat waren de mannen blij.

Opeens was er weer perspectief en stonden we na 3  wedstrijden gedeeld eerste in de poule met Alliance, dat alleen een iets beter doelsaldo (+1) had. Nog kansen dus. Vervolgens verloor Alliance verrassend van de nummer laatst BVC. Dat betekende dus alles nog in eigen hand. Als de laatste wedstrijd tegen SV Oudekerk O12-2 gewonnen zou worden , waren we sowieso kampioen. De jongens werkten hard en er werden weinig kansen weggegeven, maar helaas ook weinig gecreëerd. Uiteindelijk een terechte 0-0. Alles draaide nu dus om de laatste wedstrijd van HBC tegen BVC. Als BVC met meer dan twee doelpunten verschil zou winnen, zouden zij op doelsaldo kampioen worden.

De spanning bij de jongens was duidelijk merkbaar en het gekke fenomeen deed zich voor dat we als team nu massaal HBC stonden aan te moedigen. HBC had zich duidelijk herpakt en speelde BVC helemaal zoek met een 0-4 overwinning. Een super uitslag voor ons, want hiermee waren we kampioen van de poule geworden. Fantastisch resultaat!!

We speelden misschien niet ons beste voetbal van het seizoen, maar door hard werken en niet opgeven, toch nog de verdiende eindoverwinning. Super gedaan van de mannen. Ook nog een speciaal bedankje voor de gelegenheid-spelers Alex, Tijn en Bodhi, die prima meegedaan hebben. Trots op de mannen!!

KAMPIOENEN!!!

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten