RCH O9-1-Geel Wit O9-6 (13-05-2023)

Te laat pieken

Op een stralende lenteochtend mochten we thuis spelen tegen een nieuwe tegenstander, Geel-Wit. Een onbekende tegenstander waar we nog niet eerder tegen gespeeld hebben. Coach had van tevoren een aantal spelertjes gevraagd om thuis te blijven want we hadden meer dan genoeg spelers. Dit om het wisseldrama van de vorige keer te voorkomen. Helaas kwam de tegenstander maar met zes spelers opdagen dus 7×7 zat er niet in.

Geel wit begon sterk. Ze hadden een aantal hele behendige spelertjes, die technisch sterk konden voetballen. Ook wisten ze elkaar heel goed te vinden, we werden er een beetje door overrompeld. Al na 5 minuten was de eerste goal gescoord. Onze jongens leken ook nog niet helemaal scherp, mogelijk te weinig slaap gehad. Al snel volgden de tweede goal en zo ging dat een tijdje door waarbij we de rust ingingen met 0-4. Dit kon wel eens een nare ochtend worden als dit zo doorgaat.

Pas in de tweede helft leken we onze vorm terug te vinden en het de tegenstander moeilijk te maken.

Prachtig slalommen van Kagan dwars door het midden en collega spits Mathieu zorgde voor de nodige goals waardoor we eindelijk weer wat terug konden doen. De goals van RCH waren fraai, oa harde schoten van ver in het dak van de goal. Twee van Kagan en twee van Mathieu als ik het mij goed herinner. Met veel voorbereidend werk van Olivier, Razoul, Ben en Marley. Einduitslag  4-4.

Al om al mogen we terugkijken op een hele spannende pot waarbij we een hele knappe prestatie hebben neergezet door van 0-4  achterstand terug te komen naar 4-4. Misschien de volgende keer in de eerste helft al wat meer vuurwerk laten zien? Te laat gepiekt.

Ook moet gezegd worden dat de tegenstander met maar zes spelers heel knap deze wedstrijd heeft uit gevoetbald. Ze leken zelfs niet moe aan het eind van de wedstrijd. Als zij een aantal extra wissels hadden gehad was de uitslag misschien wel heel eens anders geweest.

Volgende week zaterdag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Wederom tegen een tegenstander waar we nog niet eerder tegen gespeeld hebben. Hopelijk eindigen we met een feest.  Dit hebben de jongens grotendeels zelf in de hand want voetballen dat kunnen ze wel.