Met elkaar (goed) voor elkaar.

Voetbal is een fantastische sport, die velen mensen dagelijks bezighoudt. Meestal verlopen de wedstrijden en verenigingsactiviteiten probleemloos en in een goede sfeer. Om dit zo te houden is het belangrijk om te weten hoe je met elkaar om moet gaan en welke 'spelregels' er worden gehanteerd binnen en buiten het veld.

In de identiteit van RCH staat hier het volgende over:
RCH staat voor sportieve ambitie: beter willen worden, als voetballer en als mens. Beschaafd op en om het veld, betrokken bij elkaar en de club, trots op onze historie en toegankelijk voor nieuwe leden, sportief, actief en gastvrij. Wij houden elkaar scherp, maar geven elkaar ook de ruimte. RCH is een club die zijn leden tot niets verplicht, maar verwacht dat iedereen mee verantwoordelijkheid neemt voor onze omgang met elkaar en onze club.

RCH kent 10 gouden regels:

 1. Ik gedraag me correct en sportief.
 2. Ik vloek en scheld niet en ik maak geen kwetsende opmerkingen.
 3. Ik spreek anderen aan op onjuist gedrag zonder (verbaal) geweld te gebruiken.
 4. Ik accepteer de beslissingen van scheidsrechters.
 5. Ook ik draag mijn steentje bij aan de club.
 6. Ik ben op tijd voor wedstrijden en trainingen.
 7. Ik ga zorgvuldig om met kleding, materialen, ons clubhuis en kleedkamers.
 8. Ik waardeer het werk van vrijwilligers.
 9. We houden elkaar scherp, maar geven elkaar ook de ruimte.
 10. Ik haal het beste uit mezelf en ik heb iets over voor een ander.

De 10 gouden regels gelden voor ons allemaal en niet alleen binnen onze vereniging, maar ook zeker buiten onze vereniging, o.a. bij uitwedstrijden, voetbalkampen, uittoernooien etc. Kortom, de 10 gouden regels gelden tijdens alle activiteiten die door de vereniging worden georganiseerd, of waar namens de vereniging aan deelgenomen wordt.


gouden regels rch

Wangedrag en Sancties

Wangedrag kan niet worden geaccepteerd en kan aanleiding zijn voor sancties.

 • Vernieling: Afhankelijk van de zwaarte van vernieling; schorsing en/of verwijdering, zullen de kosten van de vernieling ook verhaald worden op de desbetreffende persoon.
 • Gewelddadigheid tijdens een wedstrijd: Los van de sancties die de KNVB oplegt n.a.v. het scheidsrechterrapport zal worden besloten tot schorsing, eventueel gepaard gaande met een proeftijd voor het gedrag en/of verwijdering van de club.
 • Geweld voor of na wedstrijd en/of training: Afhankelijk van de zwaarte van het geweld zal worden besloten tot schorsing of verwijdering van de club.
 • Vloeken, schelden en maken van discriminerende opmerkingen: Waarschuwing of schorsing. Herhaling zal leiden tot verwijdering van de club.
 • Ernstige belediging van scheidsrechter, trainer en/of leider: Los van de sancties die de KNVB oplegt n.a.v. scheidsrechterrapport zal worden besloten tot schorsing.
 • Diefstal: verwijdering uit de vereniging. Schade zal verhaald worden, de politie zal ten alle tijden worden ingelicht.


hd 03-09-2011.jpg - 412.79 Kb