DIOS 08-3-RCH 08-1 (14-05-2022)

Een fijne voetbal ochtend

Op een stralende dag mochten we aantreden tegen DIOS 08-3. Een leuke club in Nieuw-Vennep. Helaas moest coach zijn eigen zoon thuislaten want die voelde zich niet goed. Geen probleem we hebben meer dan genoeg spelers. En drie wissels is ook wel een beetje te veel weet coach uit ervaring.

De eerste twee kwarten gingen gelijk op. DIOS begon sterk en scoorde de eerste goal, maar Kagan wist na een aantal minuten ook te doen waar hij goed in is. Vier mensen uitspelen en dan op goal schieten. Hoppa 1-1.
Maar DIOS liet dit niet onbeantwoord en scoorde daarna ook weer snel. Zo ging het tot de rust op en neer en leek het een wedstrijd te worden waarbij een gelijkspel of misschien wel winst een reëel scenario leek.

Na de rust hadden we de keeper gewisseld. Het leek wel of we ook onze inzet gewisseld hadden voor lusteloosheid. Zal ongetwijfeld ook door de warmte zijn gekomen maar er was weinig energie meer in de jongens te ontdekken. Iedereen stond erbij en keek ernaar. Coach maar flink wisselen, maar dacht mocht helaas ook niet baten.

Helaas speelde de lusteloosheid bij de tegenstander minder parten, zij bleven met dezelfde energie als in de eerste helft spelen. Gelukkig wist in het derde kwart Kagan nog een keer te scoren maar het mocht allemaal niet baten want in het vierde kwart wist DIOS hun naam eer aan te doen (Doelen is ons streven). Eindstand 6-2.

Sommige goals waren fraai en onhoudbaar voor de RCH-keeper andere leken eenvoudiger te stoppen. In het volgende seizoen moeten we toch maar eens serieus op zoek naar een echte keeper.

Al om al toch een leuke en spannende wedstrijd en met dat stralende erbij was het genieten. Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Als het aan de jongens ligt mag het nog wel een maand doorgaan.

Maarten Georgius, Coach RCH 08-1