RCH O23-1-Atletico Club Amsterdam O23-1 (19-11-2022)

Het was een zonnige maar zeer koude zaterdagmiddag,  dat als ideaal voetbalweer wordt genoemd, maar langs de zijlijn was het niet bepaald prettig. 🙂

RCH O23-1 begon, zoals altijd, met een serieuze voorbereiding waaraan een teambespreking voorafging en daarna hebben de spelers een goede warming-up gedaan.

De wedstrijd begon lekker op tijd en je zag vrijwel direct dat RCH een heel andere spel toonde dan voorgaande wedstrijden. Tom de kunstenaar op het middenveld was weer terug na een lang blessureleed.

RCH had direct de controle, ballen werden in de voeten gespeeld, overzicht was enorm en dat resulteerde binnen 10 minuten met een doelpunt. Op assist van Michel scoorde Tom zijn eerste doelpunt in een officiële competitiewedstrijd. RCH kwam door snelle accurate aanvallen en betere combinaties heel vaak voor het doel van de tegenstander en daardoor stonden ze na 30 minuten spelen op 3-0, waaronder een penalty, verzilverd door Jesse.

Wat wel opviel voorafgaand de wedstrijd dat er al een blessure ontstond en Bas achterbleef in de kleedkamer. Direct na een kwartier spelen viel Michel uit met een blessure en Russell volgde zijn voorbeeld en viel helaas ook uit met een spierblessure. Hopelijk allemaal niet langdurig.

RCH Coach Hernan wisselde Tom na een half uur spelen, omdat hij net terugkwam van een langdurig blessure. Je zag het verschil vrijwel direct, het spelbeeld veranderde. Zo scoorde Atletico, na veel fysiek worstelwerk, zijn eerste doelpunt. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Alexander een grote kans maar schoot helaas over.

In de tweede helft kwam RCH door het uitvallen van Alexander eerst op 10 man te staan en daarna viel Stijn ook uit en dus speelde RCH de laatste 20 minuten met 9 man. Maar het harde werk en volwassen spel van RCH tegenover het organisatiegebrek en slechte spel van Atletico bleef de doelpuntenmachine van RCH op volle toeren. Sten scoorde een doelpunt met een afstandsschot en Jesse scoorde er in totaal 4 waarvan 2 vanuit de penaltystip.

En, zoals het gezegd wordt, last but not least, de vaste spits van RCH Tim, die door het blessureleed van beide keepers Joel en Max, onder de lat stond ook nog eens een penalty stopte werd het een onvergetelijke middag voor RCH.

Het is zeer opmerkelijk en positief te noemen dat, ondanks het vele blessureleed, jonge leeftijdsgemiddelde en de daaruit voortkomende resultaten tegenvallend zijn, dat er toch een positieve stemming binnen het team heerst. Het teamgevoel wordt steeds sterker, jonge spelers worden goed opgenomen binnen het team, er worden lessen getrokken van de voorgaande wedstrijden en de staf doet geweldig werk.

Ik ben ervan overtuigd dat de huidige RCH O23 binnen enkele seizoenen het dreamteam zal worden waar we met z’n allen van kunnen genieten.

Aram Ayeser (Harry en Hans Paul de foto’s)