DSS O23-1-RCH O23-1 (04-02-2023)

RCH wilde graag aansluiten bij de bovenste gedeelte van de competitie en daarom viel deze wedstrijd in de categorie van erop of eronder.

Helaas waren er wel blessures en het team was daardoor wat gehavend. Het was dan ook een behoorlijke puzzel voor Coach Hernan om de  juiste spelers op juiste plekken te zetten.

Met een beetje motregen en af en toe zonneschijn konden de teams op tijd beginnen aan deze wedstrijd. DSS liet al direct merken dat ze graag gebruik wilden maken van hun fysieke voordeel en zochten dus ook vaak de grens op. Eerste kwartier van de wedstrijd had DSS dan ook het overwicht en zetten RCH goed klem. Ze speelden veel met hoge ballen richting de tweede paal waarmee de lange spelers werden gezocht. Door de druk die ze creëerden was het wachten tot een fout en die kwam dan ook. Door een fout achterin werd de bal in de voeten van een DSS speler gespeeld die dan op zijn beurt  koelbloedig kon afmaken door de bal buiten het bereik van RCH doelman Joel naar de verre hoek te plaatsen.

Coach Hernan was niet tevreden met de spelwijze van RCH en greep in door Alexander als links vleugelaanvaller in te brengen voor JayVano. Je zag dat het wedstrijdbeeld langzamerhand veranderde, RCH schakelde een tandje hoger en zocht de tegenstander eerder op en de duels werden vaker gewonnen op het middenveld. Thom werd vaak opgezocht die dan met goed overzicht en accurate passen spelers voorin kon bedienen. Jesse werd vaak opgezocht die dan zorgde voor de dreiging of een voorzet. Je kon duidelijk zien dat de wedstrijd langzamerhand kantelde in het voordeel van RCH.

Tweede helft had wel een nieuwe toeschouwer, de zon kwam af en toe een kijkje nemen J

Er waren geen veranderingen in de teamsamenstelling van RCH en de wedstrijd begon weer. DSS wilde het tij omkeren, dus ging agressiever de duels in met vele overtredingen.

De scheidsrechter haalde dan ook enkele keren de gele kaart uit zijn zak. Na 10 minuten wisselde Jesse van kant en ging als linkervleugelaanvaller spelen en Alexander kwam op de rechtervleugel terecht. Dit was een gouden actie want direct bij de eerste aanval kwam dan ook een doelpunt. Vanuit de middenveld werd de bal links richting Aris gestuurd, hij kon de bal net niet aannemen en de bal rolde richting de zijlijn. Zoals we Jesse kennen liet hij het niet gebeuren en sprintte om de bal binnen de lijnen te kunnen houden en dat lukte. Hij zette de aanval op vanuit de linkerflank en met een schijnbeweging in het strafschopgebied rukte hij zich los van zijn tegenstander. In eerste instantie kon hij de bal niet geven omdat Stijn tussen twee verdedigers in zat dus moest Jesse zijn tegenstander nogmaals kappen om een fractie van een seconde te creëren zodat hij met een haarfijne pass Alexander kon bedienen die bij de tweede paal stond en Alexander kon de bal zo inschuiven. 1-1. Zie hier de filmbeelden.

Met nog 25 minuten te gaan op de klok voerde Hernan nog twee wissels uit waardoor twee verdedigers het veld in werden gestuurd, Michiel en Koen die beiden net terugkwamen van een blessure. Vrijwel direct daarna was het weer raak voor RCH. De bal viel net buiten het strafschopgebied van DSS voor de voeten van Koen die net binnen de lijnen was en eigenlijk de bal voor het eerste raakte. Hij haalde verwoestend uit. De bal vlog in een rechte lijn richting het doel en via onderkant van de lat verdween het in de kruising. De verbazing en blijdschap was enorm bij de spelers maar ook bij de toeschouwers. Dit was een doelpunt die je graag in de herhaling of slow motion een paar keer terug wil zien.

Laatste kwartier was dan ook een alles of niets strijd. DSS wilde de gelijkmaker scoren kostte wat kost en RCH wilde de voorsprong verdedigen tot het bittere einde. DSS verscheen dan ook een paar keer zeer gevaarlijk voor het doel van RCH. Joel maakte een  paar zeer nuttige en goede reddingen en bij een carambole voor de RCH doel gooide de RCH verdedigers zich letterlijk in de vuurlinie. Tegen het eindsignaal kwam een rode kaart uit voor een DSS speler die voor een opstootje zorgde.

En daar klonk het eindsignaal. Wat een vreugde, Wat een belevenis. RCH O23 kon laten zien dat ze als een team konden werken en strijden. Dit was een wedstrijd om niet te vergeten. Mijn complimenten voor de spelers, de staf en de aanhang.

Wat een team!!! WAUW
Aram Ayeser

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten