RCH O8-1-VEW O8-1 (13-04-2024)

Het was vandaag 13 april een mooie dag voor een leuke wedstrijd tegen onze sympathieke buurvereniging. Het zonnetje scheen, het gras lag er mooi bij en gezien de eerdere resultaten dit seizoen tegen VEW, waren de verwachtingen hoog gespannen. Ook VEW had er zin in en was met maar liefst 6 reserves op komen dagen. Een hele klus voor de coach om de wissels gelijkmatig te verdelen.

De door coach Cas bedachte basisopstelling zag Marit op doel, Jip achterin, Christopher op het middenveld en Mirac, Benjamin en Kami in de aanval. Stefan, Pepijn en Bradley begonnen als reserve. Om 09.03 liet Ufuk het spel beginnen. RCH liet geen twijfel bestaan aan zijn bedoelingen. Kami liep in al zijn enthousiasme al na een paar seconden Mirac van de bal, het shirt van VEW was dan ook van dezelfde kleur blauw als dat van RCH. Na twee minuten al had RCH er 2 in het mandje liggen door respectievelijk Benjamin en Kami terwijl Benjamin in diezelfde tijd ook al een mooie kans had gemist.

Na 5 minuten stond het 2-1 doordat een hoge bal in het doel vloog. Marit heerste dan wel soeverein in haar doelgebied maar alleen luchtafweergeschut had deze bal -weliswaar onreglementair – tegen kunnen houden. Een minuut later verdiende Kami met een mooie individuele actie een hoekschop. Hij slingerde de bal zelf hoog voor de pot maar helaas was er (nog) niemand om het af te maken. Niet getreurd echter want reeds een halve minuut later zag Kami Christopher vrijstaan. Christopher vrij voor het doel = 3-1.

in de 9e minuut verspeelde Mirac de bal. Gelukkig stond Marit weer goed op te letten want met een superredding voorkwam ze de aansluitingstreffer. VEW bleef echter drukken wat blijkt uit een schot op de RCH-paal in de 10e minuut en zelfs de 3-2 een minuut later. Gelukkig was het hierna tijd voor een korte pauze. Deze had RCH goed gedaan want onmiddellijk na de pauze zorgde Benjamin voor de 4-2. Het spel golfde op en neer. Een doorbraak van Christopher leverde net geen goal op, Kami schoot vanaf de achterlijn een bal in het zijnet. De net ingevallen linksbuiten van VEW maakte mooie individuele acties en scoorde de 4-3 in de 12e minuut. Collectief niet opletten van RCH ging hieraan vooraf. Jip probeerde het nog tegen te houden maar stond in zijn eentje machteloos.

Zou het nu toch nog spannend worden? Nee, twee minuten na de 4-3 stond het al 6-3 door respectievelijk een mooie solo van Mirac die hij bekroonde met een bekeken schuiver en een doelpunt van Kami na een mooie steekbal van Benjamin. Direct na de 6-3 kwamen Stefan, Bradley en Pepijn er in voor Kami, Christopher en Mirac. Na nog een laatste redding van Marit werd het tijd voor een welverdiende pauze. Benjamin vertrok naar de onder-9, Bradley ging op doel, Marit in de verdediging en Christopher kwam er weer in.

Hoewel VEW fanatiek de aanval zocht was het toch RCH dat 1 minuut na de pauze al weer toesloeg: 7-3 door Pepijn na een mooie pass van Christopher. Wederom 2 minuten later kreeg Pepijn de bal na een goede verdedigende ingreep van Stefan. Een slappe roller later – maar ook die tellen – stond het 8-3. Hoewel Pepijn zich met ware doodsverachting op de aftrap van VEW stortte stond het een minuut later alweer 8-4. Dit ondanks dat Stefan en Marit wel erg ver achterin bleven hangen.

Zes minuten na de pauze verlieten Marit en Jip definitief het veld en kwamen Mirac en Kami er weer in. Niet veel later zag Kami helaas over het hoofd dat Mirac en Pepijn geheel vrij voor doel stonden. Bijna kwam dit RCH duur te staan, gelukkig slaagde Stefan er in de bal af te pakken van een bijna doorgebroken VEW aanvaller. Hierna volgde het onbetwiste hoogtepunt van de wedstrijd. Een hoge strakke hoekschop van Kami werd door Pepijn ingekopt, wat de stand op 9-4 bracht. Voor dergelijk jonge jeugd zag dat er erg professioneel uit. Een terecht applaus was hun deel.

Daar kon VEW niet meer van terug komen. 2 minuten later verzorgde Kami nog de 10-4; Christopher schoot nog op de paal; Bradley kreeg bijna geen bal te verwerken omdat Stefan zo ongeveer alle ballen die richting het RCH doel kwamen per kerende post weer terug knalde. Kami en Pepijn probeerden de corner en kopbal van de 9-4 nog te herhalen maar deze keer kon Pepijn er net niet bij. Na nog een poging van Kami om een hoekschop in een keer in het doel te schieten kwam het einde van deze leuke, sportieve wedstrijd. RCH was sterker maar VEW deed er niet zoveel voor onder als de uitslag doet vermoeden. Heren en dame: bedankt voor de genoeglijke ochtend en ga zo door.

Laszlo Scheltens (Harry en Laszlo de foto’s) Meer foto’s op de FB pagina RCH Jeugd.