Overbos O13-2-RCH O13-1 (20-11-2021)

Terwijl Sint weer in het land is en de dagen kouder worden, mocht ons team op 20 November aantreden bij Overbos. Helaas is het team niet compleet. We treden aan zonder Max, Jim en Duuk. Gelukkig is de selectie in deze tijd breed genoeg en kunnen we de wedstrijd wel starten.

De voorbereiding start met inspelen en warm worden.

Opstelling (steeds van links naar rechts):
> Keep: Florian
> Achter: Arda, Maxim, Jens, Quinten
> Midden: Vic, Nassim, Mikai
> Voor: Berrat, Dijowy, Joël

De tegenstander is ondanks het vroege tijdstip goed wakker en zit er vanaf het begin goed op. RCH is nog iets minder wakker, maar pakt vanaf de aftrap het voetbal goed op. Veel goede combinaties en opbouwend voetbal. Een eerste voorzet van Berrat komt net niet aan en in de volgende aanval staat Joël net buitenspel. Overbos is slordig en komt door goed ingrijpen van RCH nog niet in haar spel.

Op het middenveld houdt Nassim de rust in het spel en af en toe een splijtende pass. Deze komen jammer genoeg nog niet goed aan, maar het idee is zeker goed. RCH heft duidelijk het beste van het spel, maar voorin wil de bal niet richting de goal nog…

Corner RCH van Joël… Bal wordt weggewerkt en komt bij Nassim. Die maakt een mooie actie. Terug naar Joël, naar Dijowy. Schot op goal. Keeper heeft hem.

Overbos komt af en toe met een counter terug op RCH. Maar Florian heeft het achterin onder controle. Bal is voor de keeper, die met een snelle opbouwende gooi naar Quinten het spel weer verlegt. “Schotje” vanaf 30 meter volgt. Overbos komt weer op, maar dit keer is het Maxim die met volle overgave de zaken achterin dicht houdt. Ook Jens is achterin scherp en geeft rust. Zoekt Arda op de zijkant. Balverlies op het middenveld met een tegenactie van Overbos. Oei wat een kans voor Overbos. Het blijft 0-0. Nog een enorme kans voor Overbos. Florian stond wel goed, maar de bal gaat over. Angstige momenten. Tijd om een marge te maken.

RCH zet de druk een tand hoger. Eerst een schot van Berrat richting de goal, gevolgd door een hele mooie aanval langs Mikai, Joël en Nassim. Nassim schiet rakelings langs de kruising. Wat een geweldige aanval. De druk blijft en het goede voetbal ook. We wachten op een doelpunt.

Corner RCH komt bij Mikai terecht die de bal uit de frommel op de paal krijgt. Geen cadeautjes voor RCH vandaag… Coach wisselt Sebastiaan voor Quinten en Derek voor Mikai. Joël naar rechts midden nu en Derek naar rechts voor.

Opletten voor RCH nu. Slordigheidjes ontstaan, maar Sebastiaan ruimt achterin op nu. Een fase met gerommel op het middenveld volgt. De trainer wil meer brutaliteit en we zien dat de jongens luisteren. Ook de verdediging sluit meer aan naar het middenveld om de druk op te voeren. Mooie actie waarbij Dijowy Joël ziet en hem de ruimte laat voor een schot. Keeper Overbos is erg goed zeg. Die houdt zijn team in de race. Jens en Arda pakken achterin de zaken op en Vic is steeds vaker als kracht achter de opbouw te zien. Ook Maxim is een tijger achterin en volle energie is aanwezig, terwijl Florian en Nassim de coaching van het team in het veld oppakken.

Scheids laat erg veel doorgaan. Overbos is gemiddeld een ruime kop groter dan RCH en gebruikt de fysieke overmacht soms iets te gretig. Hier wordt weinig voor gefloten. Nu fluit de scheids wel. Terugspeelbal in de 16 van Overbos. De bal wordt op 2 meter van de goal gelegd voor een indirecte vrije trap. De tegenstander is het hier duidelijk niet mee eens. Moet dit niet 9 meter minimaal zijn? Verhitte reacties op 2 minuten voor rust… Maar Dijowy neemt de vrije trap. Heeft oog voor Joël, die de bal raak schiet. 1-0! Verdiende voorsprong. Rust… Maar niet voor de scheids. Die krijgt nog even de wind van voren.

2de helft is van hetzelfde laken een pak. Pressie van RCH, maar geen hele grote kansen. Ook geen enkele kans voor Overbos. Ondanks mooie acties van Vic en Berrat, wissel Sebas en Quinten en de opbouwende power komt er geen goal. Alert blijven dus. Dit is zo’n moment dat het erom spant. RCH blijft voetballend de bovenliggende partij. Met fantastische opbouw van achteruit. Mooie 1-2tjes en driehoekjes. Mikai voor Derek weer erin. Overtreding van Vic. Het spel blijft aan de harde kant, maar is niet gemeen. Een beloning voor het goede spel van RCH blijft helaas uit…

Het feit dat in dit verslag onze mannen achterin weinig benoemt geeft aan waar het spel zich vooral afspeelde. Toch zijn Jens, Maxim, Quinten en Arda steunpilaren achterin die continue oplettend ingrepen plegen.

Eén-tweetje weer opgezet door Vic met Berrat. Een genot voor het kleumende publiek. Wordt het weer wat warmer van. De actie eindigt met Dijowy die de keeper heel mooi omspeelt. Goal! Helaas… buitenspel geconstateerd. Dit is dan juist zo’n moment dat er lichte chaos en minder focus is. Met wat geluk komt Overbos naar voren. Een gaatje in de verdediging. Tegengoal… Deze telt wel.

RCH laat het er niet bij zitten en pakt het weer goed op. Schoten van BErrat en Dijowy komen niet tussen de netten. De keeper van Overbos is echt in vorm vandaag.

Wissel Derek voor Dijowy. De power loopt een beetje ten einde en het spel een beetje dood. Toch nog snelle actie van Berrat, maar de bal komt niet aan bij Derek. Die zich voorin een slag in de rondte werkt. Het mag niet baten en blijft 1-1. Op basis van het algemene spel een jammerlijke uitkomst van deze wedstrijd die in RCH een redelijk terechte winnaar had moeten kennen (in de ogen van onze niet-onpartijdige verslaggever).

De trainer neemt het team achteraf mee in de verbeterpunten voor de volgende match. Vandaag was het de nummer 2. Volgende week staat nummer 1 op het programma. Dat zijn de wedstrijden waar we het verschil kunnen maken. Het team is dankzij de trainer echt naar een ander niveau gegroeid. Nu moeten we het doel van de tegenstander nog effectiever bereiken en dan vooral de netten van het doel. Het is in elk geval echt een genot om ons team nu te zien spelen. Met een winst erbij is de nasmaak ook beter. Goed gedaan jongens. Het publiek was trots en is vol vertrouwen voor de rest van deze competitie!

Yoeri Arnoldus (ook de foto’s)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten