fc VVC JO13-2–RCH O13-1 (19-03-2022)

We spelen uit in Nieuw-Vennep. Het is een zonnige maar koude ochtend.

We hebben precies elf spelers en dat lijkt wat krap dus er wordt nog snel door Ronald wat extra mankracht geregeld. Net als we begonnen zijn komt Ahmad aan om ons te versterken.

Dat blijkt maar goed ook, want VVC begint stevig in de aanval en keeper Florian voelt zich ziek. Hij krijgt het de eerste tien minuten meteen flink te verduren. Onze verdediging is nog niet op dreef maar VVC is dat wel. De eerste aanval houdt Florian nog tegen maar ze gaan door en voor we het weten is het 2-0. Florian wordt snel vervangen door Ahmad.

Dan gaat RCH in de tegenaanval. Maar hun eerste poging mislukt. Dijowy speelt op het doel maar de keeper van VVC vangt de bal.
RCH doet fervente pogingen het spel te beheersen maar VVC speelt sterk. Weer doen ze een aanval maar het schot mist doel. Dan toch een succesvolle tegenaanval van RCH. Berat speelt de bal aan en Jens scoort! 2-1.
RCH krijgt weer moed.  We zijn pas 20 minuten op weg en dan maakt Joël er 2-2 van!

Herhaalde aanvallen van RCH worden gedaan, je verwacht dat er weer iets lukt maar helaas, aldoor net niet. En dan grijpt VVC zijn kans weer en scoort. 3-2
RCH geeft niet op. Jens doet een schot op het doel, maar de bal gaat eroverheen.
Dan krijgt Berat een corner, Maxim neemt het schot maar weer gaat hij over het doel heen.

Er wordt hard gevochten maar echt goed voetballen is het niet, ze sluiten niet goed aan, we weten dat onze jongens dit beter kunnen. Bij een aanval van VVC is de verdediging niet op tijd op zijn plek en de keeper staat er dan alleen voor.

Het is gelukkig tijd voor rust.
De elementen werkten tot nu toe niet in ons voordeel. De zon staat laag tegen de keeper in en de koude wind stoort. Hopelijk gaat dat beter nu we de veldhelft wisselen.
De tweede helft begint goed. Weer een aanval van RCH. Maar weer gaat de bal over het doel. Dan maakt Jens een mooie goal, na een prachtige voorzet van Joël. 3-3.
Berat neemt een corner maar de keeper van VVC vangt hem op. Er wordt nu wel wat beter gevoetbald. Het is in ieder geval ook spannend, het gaat van de ene helft naar de andere helft van het veld. RCH is het meest in de aanval.

Nessim heeft blijkbaar irritatie bij zijn ‘mannetje’ gewekt, die vertoont wat agressief gedrag maar de scheidsrechter ziet het gelukkig en zegt er iets van. Een aantal spelers wordt een beetje moe, en er is wat irritatie. Maar met alleen een zieke Florian langs de lijn zijn er geen wissels beschikbaar. Ze moeten door en proberen tempo in het spel te houden.

Dijowy doet een schot op het doel maar de keeper vangt hem. Dan nogmaals, Jens spelt aan en Dijowy maakt een goal. Maar pech, die wordt afgekeurd wegens buitenspel.
Jens is gefrustreerd, er is wat onrust en een overtreding. De scheidsrechter spreekt Jens erop aan.
Dan een corner door Berat, die Jens via zijn hak op het doel speelt en…goal! 3-4.
Er volgen nog wat mooie acties door Dijowy, Nessim en Levi. Maar geen resultaat. Duke bezeert zijn been maar zal ook door moeten zetten. Gelukkig lukt hem dat.

Razendsnel zijn er nog wat acties, het blijft spannend, het is bijna tijd, kunnen we onze voorsprong nu behouden? Ja, dat kunnen we! Het is tijd en de stand blijft op 3-4. De jongens zijn tevreden. Ze kunnen beter voetballen dan ze vandaag deden maar ze hebben zwaar gevochten en het resultaat is in ieder geval een overwinning.