RCH O9-1-Alliance O9-1 (20-05-2023)

Het seizoen positief afsluiten

De geur van vers gemaaid gras kwam ons tegemoet toen wij het veld opliepen. Even de goals op de goede plek zetten, de jongens wat oefeningetjes laten doen en we kunnen beginnen. Vandaag tegen een nieuwe tegenstander; Alliance uit Haarlem, een club waar ze goed kunnen voetballen, weet coach van zijn oudste zoon.

Coach had de jongens de opdracht gegeven om gelijk van meet af aan veel druk te zetten en voorwaarts te voetballen, iets wat we nagelaten hadden in de vorige wedstrijd. De jongens leken zowaar een keer te luisteren en in het eerste kwart kwamen we al snel op voorsprong door wie anders dan geweldenaar Kagan. Ook de andere jongens hadden er zin in.

Olivier rende van voor naar achteren en maakte het de tegenstander voortdurend moeilijk door voor ze te lopen en de bal proberen af te pakken. Ook Razoul en Alistair waren goed aan het “storen” zodat de druk bij Alliance lag. Precies de opdracht die coach had meegegeven, het team leek zich iets meer dan de vorige keer te beseffen dat ze het zelf in de hand hadden.

Marley “Dennis Bergkamp” Fockema vulde dit aanvallende voetbal goed aan met intelligent voetbal, een pass langs de zijlijn in de voeten van Kagan was een beauty.  Hier mag de rest van het team soms een voorbeeld aannemen; wat meer rust in het spel brengen en naar elkaar overspelen op het juiste moment.

We moesten lang wachten op de tweede goal van onze voet, dat gebeurde pas in de derde kwart van de wedstrijd nadat er heel wat schoten op goal over of naast waren gegaan. Ergens zat er ook nog een geweldige kopbal tussen van Kagan op aangeven van Razoul. Deze buurjongens zijn samen aan de bal een gevaarlijk duo.

In de tweede helft wisselde keeper Taeke, die het trouwens voortreffelijk deed, met Ben. Ben kwam er al snel achter dat keepen een vak is. Een bal die hij recht door het midden uit nam werd gretig opgepakt door Alliance en terug geramd in het goal. Hij wist zich gelukkig daarna goed te herstellen door veel ballen hard naar voren te rammen en de nodige ballen tegen te houden.

Alliance begon in het laatste kwart wat terug te doen, door ook wat verslapping bij onze jongens. En zo werd het alsnog een spannende wedstrijd. Gelukkig gaven we het de laatste 10 minuten niet meer uit handen en wisten we de wedstrijd te eindigen met 4-3.

Wat fijn om het seizoen te eindigen met een overwinning. Ook wel terecht gezien het verloop van de gehele competitie waarin we heel veel wedstrijden hebben gewonnen en pas in de staart van de competitie betere tegenstanders troffen. Al om al een prima seizoen gespeeld.

Maarten Georgius, Coach RCH 09-1
Foto’s Harry Opheikens (ook op de FB pagina RCH Jeugd)