Geweldige pub quiz bij RCH vrijdag 31 mei

Als RCH een feestje organiseert dan heb je ook een feestje. Zo ook vrijdag 31 mei waar vele leden werden getrakteerd op een goed opgezette pub quiz, verdeeld over 9 ronden van 10 vragen met zeer uiteenlopende rubrieken.

Blijkbaar hadden veel mensen moeite om zich aan te melden, want is er wel genoeg kennis in huis om de winnaars (die leuke gasten) van verleden jaar te gaan verslaan? Het was wat rustig met aanmeldingen. De organisatie had het weekend er voor nog 7 aanmeldingen van teams, minimaal 5 deelnemers per team. Even wachten nog, maar uiteindelijk waren er dinsdag 9 teams, dus al het voorbereidende werk van het samenstellen van de quiz was niet voor niets geweest, sterker nog, er werden nog actuele vragen van de afgelopen week toegevoegd.

Er was een aardige verdeling van leeftijden, dat het weer spannend maakte  met de gekozen onderwerpen, want er waren toch wel vragen bij met parate kennis over drinken en eten, geografie, uiteraard voetbal, showbusiness, muziek, fotoronde. Op tafel lag een envelop en daar moesten alle mobieltjes in op straffe van diskwalificatie. Strenge organisatie.

Het wachten was nog even op het uitgevoetbald zijn van de pappa’s (elke vrijdagavond vanaf 19.00 uur voor mensen die ook weleens mee willen doen), want zij hadden zich ook op het laatste moment ingeschreven. Exotische teamnamen, zoals de Bende van Ellende, De Periodekampioenen, De Vetjes, Die leuke gasten daar, Dads Army Playing, Vrijmiboys, Titanic, De Geitjes en Kweetal

Ike en Barbera hadden een geweldige pub quiz samengesteld. Daarnaast een barbezetting met Birgit, Marieke en Walter. De avond kon niet meer stuk, de spanning steeg.

De eerste ronde had als thema actualiteit. Welke dieren waren laatst ontsnapt in Leeuwarden? Om maar even een vraag te benoemen. Of wat dacht u van deze: Hoe lang duurt de kabinetsformatie al (per 31 mei). Het antwoord was 189 dagen. Hoeveel regen is er in de maand mei gevallen.. Makkelijke vragen toch??

Ronde twee ging over sport. Bij welke sport hoort een molentje, hoeveel overwinningen heeft Max dit jaar al gehaald en zo waren er nog een paar. Hoe zwaar is een bal in een flipperkast of hoeveel lichamelijke omwentelingen maakt een kogelslingeraar? Als deelnemer moet je echt van alle markten thuis zijn.

Ronde drie ging over voetbal en die begon met een gemakkelijke vraag. Wanneer is RCH opgericht? Vervolgens toch een discutabele vraag. Hoe vaak is RCH landskampioen geworden. De vragenstellers hadden twee door gekregen, ai. We moeten toch even de bron opzoeken, want het waren er toch echt 3. Gelukkig werd drie ook goedgekeurd, want er zaten wat lieden van het laatste kampioenschap in de zaal.

Ronde vier de fotoronde met o.a. een vijftal foto’s van dieren en bedenk daar de naam van de auto en het merk. Om een voorbeeld te noemen. We zagen een foto van een Panda en het antwoord werd dus Fiat Panda, makkie natuurlijk. Ook een foto van een kever leverde geen problemen op. Vervolgens een vijftal fotovragen met meerdere beelden en was de vraag wat de overeenkomsten waren van het getoonde. Zelfs ondergetekende kwam in een vraag voor.

Ronde 5 betrof Showbizz-entertainment. Toch ook wel met items, waarbij je dagelijks RTL Boulevard moet volgen. Wie schreven de tunes van Friends of waar gaat Adele deze zomer optreden? Met wie vormt Juta Leerdam een setje? De roddelbladen waren nuttig bij het samenstellen van de 10 vragen.

Ronde zes was een ronde met wat is waar/wat is niet waar. Daar waren toch wel wat vraagjes bij om goed over na te denken. Het leek zo gemakkelijk waar en dan was het toch niet waar of andersom. Het Europese nummer voor de A4 is de E19 (waar). De angst voor haaien heet Selachofobie (waar). Het Franse woord voor tosti is croque madame (niet waar). En zo waren er 10 van dat soort vragen.

Ronde 7 ging over Geografie. Voor velen was het lang geleden dat ze aardrijkskunde hebben gehad. Bij welk land hoort Paaseiland. Het diepste punt in de oceaan is Mariana Trog, Is dat Waar? Vanaf welke Friese plaats vertrekt de boot naar Ameland? En nee, het was niet Harlingen.

Ook over eten en drinken kon het alle kanten op. Tot hoe laat mag je in Italië Espresso drinken. Het antwoord schijnt ook nog echt waar te zijn. Wat eten Fransen als ontbijt of wat is een broodje half om en hoe noem je het als je bier en seven-up samen drinkt? Ja mensen, we dachten een simpele pub quiz te doen, maar hier is het antwoord voor: ‘niet waar’.

De laatste ronde is de muziekronde, uiteraard mag zoiets niet ontbreken in een pub quiz. De spanning loopt extra op. Hiermee valt of staat de eindrangschikking, want de ploegen liggen dicht bij elkaar. Aan de hand van geluidsfragmenten is het raden naar zanger en titel van het lied. Dat is echt weggelegd voor de mensen, die dag en nacht naar 538 zitten/liggen te luisteren. De muziekstukken waren redelijk gemakkelijk te herkennen, maar benoem het maar even juist.

De benaderingsvragen bleken uiteindelijk niet nodig te zijn, maar ondertussen was er flink gehusseld in de rangschikking na de voorgaande tussenstanden.

 

De poedelprijs was weggelegd voor de ‘Bende van Ellende’ en zij kregen een fraaie minicactus. De winnaars van vorig jaar, ‘Die leuke gasten daar’ werden dit keer derde met dank aan de muziekronde. De Vetjes werden met een klein verschil tweede. De wisseltrofee en een prachtige plant ging dit keer naar de ‘Periodekampioenen’. Volgend jaar maar een herkansing en wellicht zijn er nu mensen, die vreselijk spijt hebben dat ze zich niet hebben opgegeven en graag volgend jaar aansluiten.

Organisatie en de barbezetting hartelijk dank voor de geweldige avond..

Harry Opheikens (ook de foto’s) alle foto’s staan op facebookpagina RCH-voetbal Heemstede

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten