Het Oranjefestival/Open Dag RCH, een waar feest

Wat een feestje was het afgelopen zaterdag 24 april met het Oranjefestival, een idee vanuit de KNVB, dat landelijk was uitgezet en veel verenigingen hebben daaraan mee gedaan en dus ook RCH.

Waarom een Oranjefestival?

KNVB: “Met het stimuleren van deze Oranjefestivals willen we de instroom van nieuwe jongens en meiden bij iedere vereniging verhogen, deze is namelijk het laatste seizoen (landelijk gezien) teruggelopen. Nieuwe leden zorgen weer voor aanwas van de nieuwe, toekomstige, teams, zodat je qua ledenaantallen op peil blijft en zelfs stijgt. Het werven van nieuwe leden is, in tegenstelling tot eerdere seizoenen, nodig, om de jongens en meiden die niet bekend zijn met voetbal als sport of jouw vereniging, naar je toe te halen.”

Iedere vereniging die een Oranjefestival aanmeldt, ontvangt automatisch een set van 32 unieke ‘Oranje’-hesjes. Met deze hesjes konden de spelertjes echt voetballen ‘Als Oranje’, compleet met spelersnamen. RCH mag deze hesjes houden en die zijn natuurlijk altijd welkom voor trainingen en andere festiviteiten. Zo zagen we op het veld o.a. Virgil, Depay en Weinaldum voorbij schuiven.

Plezier is het credo: Het doel van de KNVB en van RCH is om alle kinderen tot 12 jaar (en hun ouders) te stimuleren te gaan ‘voetballen als Oranje’ bij RCH. Vriendjes en vriendinnen waren welkom en RCH koppelde er een ‘Winactie’ aan vast.

Winactie!!!
Natuurlijk is het doel nieuwe leden te werven en hoe leuk is het dan om dat samen met vriendjes te doen bij RCH. Ieder RCH-jeugdlid die een vriendje/vriendinnetje zou meenemen maakte kans op een gave lichtgevende voetbal! Daar werd ruim gehoor aan gegeven en zo hadden we een bord vol met namen met ‘gastspelers’.

Op onze Mini-arena konden de kinderen van de O8 en O9 voetballen met hun vriendjes/vriendinnen. Voor de wat oudere kinderen was er een mixtoernooi samengesteld op het kunstgrasveld. Willem en Mirte uit de O18 vonden het erg leuk om de begeleiding op deze dag te doen en de warming-up was al “pittig”. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd verbeten koppies. Er waren mandarijnen en oranje snoepjes geregeld en samen met een fraaie oorkonde kwam er een einde aan deze leuke ochtend.

We hebben deze ochtend veel enthousiaste kinderen en ouders gesproken.

Om een gevolg te geven aan deze dag is het mogelijk je aan te melden voor proeftrainingen na de meivakantie.

Daarvoor kan gemaild worden aan jeugdcommissie@rch-voetbal.nl

Alle foto’s van deze dag zijn terug te vinden op de Facebookpagina “RCH-Jeugd”

 

Delen met anderen?

Tags: Open Dag, Proeftraining
Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten