HFC 09-10 – RCH 09-1 (14-01-2023)

Wat een spannende wedstrijd

Op een hele natte winterochtend mochten we aantreden tegen de Koninklijke HFC.

Daar waar RCH maar één 09 team kent heeft H FC er maar liefst 11. We mochten tegen het 10e gaan spelen. De coach van HFC wist mij te vertellen dat vanaf het vierde team het niveauverschil niet zoveel meer uitmaakt.
Vanwege het barre weer besloten we 7 × 7 te spelen. Toch hadden we daardoor nog steeds twee wissels langs de lijn die kou stonden te kleumen. Eigenlijk niet te doen of je moet heel snel door wisselen maar dat is ook ingewikkeld.
We begonnen de wedstrijd uitstekend met veel aanvallend voetbal en iedereen had er ook erg zin in na een lange winterstop. Het duurde dan ook niet lang of Kagan had de eerste bal er al Ingeschoten. We waren kortom als van ouds aan het voetballen. Ook later in de wedstrijd wist onze superspits nog een paar keer te scoren.
En zo ging het een tijd op en neer waarbij ook HFC heel verdienstelijk voetbalde. We leken als teams goed aan elkaar gewaagd. Keeper Matthieu wist in de eerste helft heel verdienstelijk te keepen en wist meerdere ballen tegen te houden. Coach zag geen vuiltje aan de lucht en droomde al van een overwinning.

Bij de aanvang van de tweede helft had Mathieu geen zin meer, hij was helemaal verkleumd en wilde graag stoppen. Gelukkig wierp Olivier zich op om te gaan keepen en ook hij wist heel verdienstelijk te keepen en hield meerdere ballen tegen. Fijn dat je kan terugvallen op zo’n extra enthousiaste keeper. Ook speciaal vernoemd moet worden de inzet van verdediger Rawad. Hij wist In de verdediging Iedereen te stoppen die hem probeerde te passeren en hij was ook niet te beroerd om zo nu en dan een aanval in te zetten met daarbij mooie acties makend. Een dikke pluim voor allround speler rawad, wat een gedrevenheid!

In de tweede helft leken we toch wat meer last te hebben van de kou, de regen en het modderige veld dan de tegenstander en sommige jongens moesten dan ook gewisseld worden omdat ze niet vooruit te krijgen waren. Hierop moeten we in de toekomst toch iets gaan verzinnen. Deze misère gecombineerd met wat slordig- en kluitjesvoetbal zorgde ervoor dat HFC ze er net wat vaker in prikte dan onze jongens. Het leek erop dat we bij de aanvang van deze nieuwe poule met verlies naar huis Zouden gaan.

Echter in het laatste kwart van de wedstrijd stonden we op. We hervonden onze oude vorm. En hoe!
Na een geweldige comeback van het hele team waarbij we van een 3-1 achterstand terugkwamen naar 3-3  wist geweldenaar Tristan er ook nog 3-4  van te maken.
Coach kon de overwinning al proeven en hij smaakte goed daar bij de Koninklijke. Ondertussen was het voetbalveld omgetoverd in een ware modderpoel waarop het nog lastig voetballen was. Menig RCH-tenue was daardoor dan ook licht bruin gekleurd geworden.

Helaas trof het noodlot ons toch in de laatste 30 seconden van de wedstrijd waarbij, dat moet gezegd, een geweldige vrije trap er fraai invloog en de einduitslag uiteindelijk 4-4 werd. Wat een teleurstelling voor die geweldige inzet van onze jongens maar eigenlijk ook wel een verdiende uitslag. Een prachtig begin van de nieuwe poule en dat smaakt naar meer.

Maarten Georgius, Coach 09-1