Hoofddorp O10-4-RCH O10-1 (09-03-2024)

Cursus omgaan met teleurstellingen

Belachelijk vroeg (08.30) moesten we voetballen tegen Hoofddorp O10-4. Zal vast komen, omdat het zo’n grote club is dat we zo vroeg moesten. We waren bepaald niet op oorlogssterkte maar eigenlijk dacht coach is het wel een keer goed. Veel speel minuten voor iedereen.

Het eerste kwart liep eigenlijk nog wel aardig. Je zag wel dat een paar jongens bij ons gemist werden, maar we voetbalden op zich prima. Hoofddorp kwam ook niet door onze goede verdediging heen. Hoofddorp speelde wel goed, mooi positiespel en ze wisten elkaar goed te vinden.

Toen de eerste goals gescoord werden door Hoofddorp knakte er iets mentaals bij sommige van onze jongens. Dit gecombineerd met moeheid en kou zorgde voor lamlendigheid alom. Uiteraard werden Razul, Humaid en Mathieu gemist, maar iets meer inzet en weerbaarheid had wel gemogen. Te snel gingen de kopjes naar beneden en moest coach meerdere malen roepen tot actie. Verschillende jongens stonden geruime tijd stil en gooiden het bijltje erbij neer.

Het was vandaag dan ook een cursus in omgaan met teleurstellingen. Sommigen zijn overduidelijk gezakt voor deze cursus. Anderen stonden op en lieten zich horen ook met de voeten. Gelukkig maar. Door Hoofddorp werd mooi gevoetbald, er waren een paar prachtige goals bij. Onder andere was er een meisje met een genadeloze poeier die onze keepers onmogelijk konden tegenhouden. Zowel Taeke als Tristan keepten edoch verdienstelijk, maar waren tegen dit geweld niet bestand.

In de tweede helft kwam er iets van pit terug bij onze jongens. “Too little to late” helaas. Onder andere Taeke en Moritz gingen voorwaarts voetballen en wat terug doen. Daar trokken ook de jongens, die het bijltje erbij neergegooid hadden, zich enigszins aan op. We wisten in het laatste kwart nog wat terug te doen en wisten zelfs nog te scoren. Einduitslag acht tegen één geloof ik. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Maarten Georgius de RCH 10-1 (ook de foto’s)

 

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten