Oud-voorzitter Jan Bosman (67) overleden

Ons bereikte het trieste bericht dat afgelopen vrijdag RCH’s oud-voorzitter Jan Bosman op 67-jarige leeftijd is overleden.

Niet voor niets prijkt er sinds enkele jaren een bord met Jans naam op de omheining van het kunstgrasveld van RCH. Jans verdiensten voor onze vereniging zijn enorm. Nadat hij eerder als bestuurslid met financieel doortastend ingrijpen zorgde dat de club voort kon, zorgde Jan er in 2001 voor dat de club een nieuw kleedkamergebouw tussen het hoofdveld en het tweede en derde veld in gebruik kon nemen. Met groot enthousiasme zorgde Jan voor architectonische verbanden met de bouwstijl van RCH’s mooie clubhuis dat inmiddels de status van gemeentelijk monument heeft.

In de jaren 2005-2007 was het de door hem geleide Stichting RCH die het interieur van het clubhuis op het huidige hoge niveau bracht met (onder meer) het verwijderen van een systeemplafond en het daarmee blootleggen van fraaie houtstructuren van de dakconstructie. Het RCH-clubhuis, formeel ‘restaurant’, werd daarmee ook van binnen een van de authentiekste van Nederland.

Stichting RCH
Het fundament voor niet alleen de nieuwe kleedkamers, maar ook voor de clubhuisverbouwing, werd gelegd door de Stichting RCH die financieel werd gesteund door de leden van de door Jan opgerichte ‘Businessclub RCH’. Een kleine tien jaar lang bracht hij met de leden het geld binnen dat nodig was voor de jaarlijkse hypotheekafdracht en voor het onderhoud aan alle gebouwen op het RCH-complex.

Voorzitter
Vanaf 2007 nam Jan enkele jaren zelf de voorzittershamer ter hand, een periode waarin hij er wederom voor zorgde dat de in zwaar weer verkerende vereniging overeind bleef. Met een van gemeentewege opgelegde ‘veldenruil’ werd in die fase de club verrijkt met een kunstgrasveld waar voetballen vrijwel altijd, onder bijna alle weersomstandigheden, mogelijk is.

Dank verschuldigd
De club zal Jans aanstekelijke humor, zijn charmante eigengereidheid die altijd tot goede dingen leidde en zijn liefde voor de club heel erg missen. De laatste jaren zagen wij hem minder, maar uit het oog betekende allerminst uit het hart. Nu zijn afscheid voorgoed is, geldt dat nog veel meer. Racing Club Heemstede is Jan Bosman heel veel dank verschuldigd.

RCH wenst Mariëtta, Carlijn en Lotte heel veel sterkte toe met dit verlies.

Het bestuur

Delen met anderen?

Algemeen clubnieuws
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten