KHFC O10-10-RCH 10-1 (07-10-2023)

Winnen bij de Koninklijke

Op een prachtige grasmat tussen de monumentale panden van Heemstede en Haarlem wachtten wij de meestal geduchte tegenstanders van de Koninklijke op. De kinderen waren wat onrustig en onwennig bij aanvang van de wedstijd. We moesten tegen onze oud teamgenoot en klasgenoot Kagan die recentelijk was overgestapt naar HFC. Ook bij Kagan was lichte gêne op zijn gezicht te lezen bij aankomst. Gelukkig kwam het plezier snel terug bij het begin van de wedstrijd.

In het eerste kwart van de wedstijd waren we goed aan elkaar gewaagd. Kagan, dat was gelijk te zien, overduidelijk de betere van HFC. Coach had de jongens de opdracht gegeven “tegenhouden die knaap”. Dit had coach net zo goed niet hoeven zeggen, iedereen was er op gebrand Kagan tegen te houden. Veel van zijn talent kwam er dan ook niet uit door de muur van RCH.

Pas aan het eind van het eerste kwart wisten we te scoren. Wie anders dan onze spits Humaid wist de score te openen. En daarmee was de toon gezet voor de rest van de wedstrijd. We namen meer initiatief dan de Koninklijke en dit maakt het verschil. Net als vorige week pikte iedereen een goaltje mee. De voorsprong werd snel uitgebouwd naar een comfortabele stand.

Het was een spannende en aantrekkelijk pot voetbal om naar te kijken. Veel zeggend was dat de goals van de Koninklijke uit lange ballen op goal kwamen, bij het innemen van de bal. Ballen moeten eerst in gedribbeld worden alvorens op goal geschoten mag worden, dit wist de scheids overduidelijk niet. Laat maar gaan, dachten wij, we staan toch ruim voor.

Om een lang verhaal kort te maken, we waren gewoon sterker en sneller aan de bal dan de tegenpartij. Toen de coach van HFC Kagan ook nog op doel zette was er helemaal geen houden meer aan. Onze nieuwe spits wist ook nog te scoren tegen onze oude spits. Het heeft zo moeten zijn.

Met 3 punten in de zak gingen we naar huis. Eindstand 4-8.

De komende weken geen voetbal op zaterdag i.v.m. de herfstvakantie. Of misschien wel tegen de neef van Mathieu. Die spelen 2de klasse dus dat wordt andere koek. Ook op hygiënisch vlak zouden we wat van ze kunnen leren want zij douchen na elke wedstrijd 😊

Maarten Georgius, coach RCH 10-1 (ook de foto’s)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten