Hoofddorp O10-8-RCH O10-1 (23-09-2023)

De opa’s zagen dat het goed was

Nou de zomer lijkt nu echt wel voorbij. Op een natte ochtend gingen we met volle moed naar hoofddorp. Helaas was Taeke ziek dus gingen we met 9 man op pad. Hoofddorp is een hele grote voetbalclub met heel veel velden & leden, inspelen zat er niet echt daarvoor waren alle velden bezet.

Humaid ging er bij de aanvang van de wedstrijd gelijk als een raket vandoor en het duurde dan ook niet lang of de eerste goal lag er al in. Met een weergaloze stijl slalomt Humaid om verschillende kindjes heen er ramt hem daarna keihard in de goal. Vaak wordt hij op het juiste moment in de voeten gespeeld door libero Razul. Een mooi duo waar veel dreiging vanuit gaat. Ze snappen het spel goed.

Verder waren er deze wedstrijd nog meerdere uitblinkers. Rawad en Moritz waren niet te passeren achterin en stonden als een muur. Als ik aan deze jongens vraag waar ze willen staan dan zeggen ze altijd steevast achterin. Ook niet onvermeld mag blijven waren de invalkeepers Tristan en Ben. Beide hadden een aantal prachtige reddingen. Dit biedt mogelijk hoop voor de toekomst voor het vinden van een vaste keep.

We wisten deze wedstrijd vaak te scoren en zeker het eerste en het tweede kwart waren we een stuk beter dan Hoofddorp. Humaid scoorde driemaal en Mathieu scoorde volgens mij ook nog eens een hattrick. Dit aangevuld met Alistair en Marley, jagend op de bal, maakt ons een aanvallend sterk team.

In het laatste kwart begon Hoofddorp wat terug te doen en gingen er toch nog wel wat goals in. Het was ondertussen ook flink gaan regenen, de scherpte nam ook af. Gelukkig liet het eindsignaal niet lang meer op zich wachten. Eindstand 4 – 6. Het fanatieke en goede voetbal werd langs de lijn waargenomen door maar liefst twee opa’s. De opa’s hebben zichtbaar genoten. Hoe mooi wil je het hebben.