Legmeervolgels O13-2 -RCH O13-1 (23-04-2022)

Voor de competitie ging de reis van RCH O13-1 dit keer naar Uithoorn voor een uitwedstrijd bij de Legmeervogels. Het was een uitstekend weertje en de kunstgrasvelden lagen er mooi bij, alle condities voor een lekkere voetbalochtend.

En RCH ging flitsend van start! Legmeervogels werd bij de aftrap al meteen afgetroefd en Berrat kreeg de mogelijkheid de snelste goal van de competitie (ooit?) te maken, maar schoot helaas net naast. De waarschuwing was echter gegeven. RCH bleef aandringen en het spel speelde zich geheel af op de helft van Legmeervolgels. Na 8 minuten was het dan ook raak.

Dijowy, die de laatste weken heel goed op dreef is op rechts en nu ook weer man van de wedstrijd, drong door in de 16 meter en verschalkte met een bekeken lobje de keeper voor de 0-1. Een minuut later verdubbelde Berrat de score nog eens: 0-2! Legmeervogels liet het er niet bij zitten en ging feller in de wedstrijd zitten, terwijl bij RCH ineens wat twijfel in het spel leek te kruipen. De passes werden minder zuiver en soms werden wat wilde oplossingen gekozen zoals een blinde kaats of hoge bal vooruit, in plaats van rust en balbezit.

Het werk van Legmeervolgels werd beloond met een doelpunt en de ruststand was 1-2. Nog weinig aan de hand maar je (of misschien ik) voelde wel dat het momentum ineens naar Legmeervogels ging.

Na rust bleek dit ook werkelijkheid en maakten ze 2-2. RCH vocht wel voor wat het waard was en wederom Dijowy maakte de 2-3 halverwege de tweede helft. Vervolgens ging het spel op en neer en daalde het voetbelniveau aanzienlijk waarbij geluk en pech ineens mee gingen doen. Pech voor ons dat aanvallen niet goed werden afgerond, geluk voor de tegenstander die een van haar weinige kansen toch geslaagd zag en de 3-3 die volgde als een overwinning vierde.

Meteen daarna werd Dijowy in een van zijn acties in de 16 gehaakt en floot de scheidsrechter voor een penalty. Maar als het dan niet loopt kan zelfs vaste penaltynemer Nassim wel eens missen, de bal ging naast en het bleef 3-3. In de laatste 5 minuten waren er nog wel kansen en mogelijkheden aan beide kanten en zette RCH flink aan. Jens werd van laatste man doorgeschoven naar de spits. Het mocht helaas niet baten; het bleef 3-3.

De jongens waren hevig teleurgesteld, het is een klein onderdeeltje waar Onno mee aan de slag kan want het is niet voor het eerst dit seizoen dat een voorsprong wordt weggeven. Er werd hierover naderhand nog even goed nagepraat en we nemen de leerpunten mee. Nu eerst een welverdiende vakantie!