Nieuw West United-RCH (31-10-2021)

Derde klasse C: “Een zeer gelijkwaardige strijd op alle fronten”, aldus toeschouwer Bart. Under had de 0-1 gescoord, maar tegen het eind van de eerste helft trok Sporting de stand weer gelijk. Beide ploegen hadden kans op de winst, maar de uiteindelijke 1-1 was wel een terechte uitslag.
Bart maakte ook de foto’s

VSV zet goede reeks voort, Zwanenburg speelt gelijk
Met de winst op Swift (2-3) is VSV bezig met een prima reeks.

Haarlems Dagblad 01-11-2021 door Simon Luybé

,,Met de beker erbij, zijn we al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Alleen in het eerste duel maakten we een misstap. Vooraf was ik blij geweest met een punt. Met een goede dag kun je winnen van Swift. Nou, wij hadden een hele goede dag”, vertelde David Zonneveld na de knappe overwinning op de sterke tegenstander.
In een duel waar de scheidsrechter vaak geel trok, opende Bart Veldhuis, die dit seizoen al vijf keer trefzeker was, de score. Vanaf elf meter kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte. Keeper Roy ter Aar lichtte de spits een beentje en dat werd bestraft.
Vlak voor rust kwam Swift met een stift over de doelman op 2-1. ,,Denzel Meijer pakte een bal af en wilde naar voren dribbelen. Hij werd vastgehouden, verliest de bal en we gaan pauzeren met een achterstand. Dat was tegen de verhoudingen in en een mentaal tikje.”
In de tweede helft was VSV niet meer slag. Er waren veel hoekschoppen maar de gelijkmaker liet op zich wachten. Uit een vrije trap van Moreno Blom, die eveneens voor zijn vijfde treffer ging, werd het 2-2.
,,Een zuiver doelpunt van Denzel Meijer, die ik naar voren had gedirigeerd, werd nog afgekeurd maar in blessuretijd kregen wij ook een strafschop. Die werd benut door Malcolm Meijer. De ontlading was groot”, aldus Zonneveld, die de training op donderdag nog moest laten schieten. ,,Ik had griep en ook mijn assistent en de trainer van het tweede elftal waren ziek. De jongens hebben zelf de training gedaan. Ze zijn nog hartstikke jong maar het is een volwassen groep. De winst is geen toeval meer maar een beloning. Ik ben super trots.”