O8-1-Hillegom O8-2 18-09-2021

Een mooie pot voetbal.

RCH 08-1 moest op 18 sept tegen Hillegom 08-2. De teams waren aan elkaar gewaagd. Al bleek dat pas in de tweede helft. In de eerste helft kwamen we al snel achter te staan en leek het erop dat we met dubbele cijfers zouden gaan verliezen. De tegenstander had duidelijk meer gevoel voor het spel en ze speelden goed samen. Iets wat er bij RCH nog een beetje aan ontbreekt. Gelukkig kregen onze jongens na de tweede helft een opleving en konden we wat terug doen.

Speelden we de vorige wedstrijd tegen Kudelstaart nog op een kluitje, en wist niemand wat hij precies moest doen (de jongens spelen voor het eerst met elkaar in een team). Deze keer tegen Hillegom was er al iets meer structuur te ontdekken. Er werd overgespeeld en het zag er hier en daar zowaar verzorgd uit. Dit resulteerde in de tweede helft dan ook in een aantal fraaie goals van vedette Kagan. Hierdoor kreeg het hele team weer wat vleugels en moest Hillegom op haar zaak gaan letten.

Laat ik de jongens even kort aan jullie voorstellen. We hebben Kagan een ras voetballer. Sterk aan de bal, doelgericht. Sergei, idem dito, erg snel en voorwaarts gericht. Komt ook lekker mee terug rennen om te verdedigen (wordt coach blij van).

Tristan middenvelder & spelverdeler met scorend vermogen. BEN een keeper die nog niet weet dat hij keeper is. Voorzichtig probeert de coach hem voor het keepersvak te winnen. (Eigenlijk wil niemand keepen, iedereen wil spits zijn) Marley behendig aan de bal en ook voorwaarts gedreven. Moritz als laatste man c.q. verdediger stopt alle ballen en heeft goed balgevoel. Rawad vult Morritz achterin goed aan. Ballen stoppen en naar voren spelen. Met iedereen die spits wil zijn is de coach blij met jongens zoals Rawad en Moritz.

De jongens spelen voor het eerst samen in een team en naast discipline opbrengen (KOM OP TIJD) moet er ook nog gewerkt worden aan teamgevoel en samenspelen. Met het plezier zit het wel goed.

Dit alles gezegd hebbende is er nog wel ruimte voor verbetering op meerdere vlakken. Maar laten we beginnen bij de basis op orde brengen. De CIOS-trainers kunnen zich daarin gaan vastbijten de komende maanden. Ballen goed stoppen en terug schoppen bijv. Maar ook positiespel en goed overspelen leren. Om maar een paar dingen te noemen. Nog zo veel te leren, dat moet heerlijk zijn voor een trainer om dat allemaal bij te mogen brengen. Een voorrecht. Uw nederige coach zal ook proberen een steentje bij te dragen. En heeft zijn oudere zoon beloofd iets minder druk te doen langs de lijn. (“graag iets minder Diego Simeone”)

Het werd uiteindelijk 6-9. Een terechte uitslag, Hillegom was gewoon beter. De coach is, voor wat het waard is, is tevreden en kijkt met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd!

Maarten Georgius, coach RCH 08-1

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten