RCH O13-1-Alliance O13-1 04-09-2021

Het seizoen is weer begonnen en er trad een compleet nieuwe 13-1 aan, die moet gaan spelen in de eerste klasse . De eerste tegenstander was meteen pittig, Alliance 013-1. We waren als ouders ook natuurlijk zeer benieuwd wat Onno had weten neer te zetten in zo’n korte tijd, maar ook heerlijk om weer eens met zijn allen  langs de lijn te staan.
En de jongens gingen goed van start. De jongens waren gemotiveerd en actief en boden goed partij, zeker de eerste 20 minuten. We kwamen helaas wat knullig op achterstand, de afstemming en communicatie verdediging en keeper moet nog wel wat vorm gaan krijgen, zeker nu buitenspel ook gaat tellen. Maar ook daarna bleef de spirit er in en was er bijna nog 1-1 (een afgekeurd doelpunt van Jens vanwege buitenspel, al was betrokkene er het hier bepaald niet mee eens). Na hun 2-0 ging het wel bergafwaarts en viel het spel een beetje uit elkaar. De tweede helft was moeilijk, we kwamen nauwelijks nog bij hun doel.
Maar de posities leken ook wat opgeschud wat niet iedereen goed deed. De spitsen waren statisch en eenvoudig te dekken en vermoeidheid sloeg ook wat toe. Dan is zo’n wedstrijd te lang en gaat de score ineens hard met een toch wel erg fit, gedreven en beter ingespeelde tegenstander als Alliance.
Uiteindelijk werd het 0-6, maar toch kunnen we positieve punten meenemen naar de volgende wedstrijd. En als iedereen weer fit is groeit dit team zeker uit naar een geduchte tegenstander in deze poule.