O9-1 ongeslagen voorjaarskampioen (08-10-2022)

Voetballen In de duinen

Op een zonnige maar winderige herfstochtend moest RCH aantreden tegen Zandvoort 09-2, de laatste wedstrijd voor de herfstvakantie periode. Winst betekent periodekampioen voor onze jongens, verlies betekent eigenlijk niet zoveel. Het gaat immers om het plezier en dat is volop aanwezig hedenochtend. We kennen deze tegenstander nog van vorig jaar. Als coach het zich goed kan herinneren, hebben we twee keer verloren dus we beginnen serieus aan de wedstrijd.

We begonnen het eerste kwart heel sterk met veel aanvallend voetbal, het duurde dan ook niet lang of Ben had de eerste goal gescoord. Dit werd door Ben gevierd door de makarena ten tonele te brengen. Kort daarna maakte ook Kagan de tweede goal en zo ging dat een tijdje door. Het Zandvoort waarvoor we vreesden was in de praktijk een stuk minder sterk dan vorig jaar. We gingen de rust in met 0-4, hiermee zaten we op rozen dachten we.  Maar coach vreesde “het tweede helft syndroom”,  dit kenmerkt zich bij onze jongens vaak in een soort van slaapwandelen waar de tegenstander dan vaak handig gebruikt van maakt.

Gelukkig hielden we onze vorm vast en wisten we ook In de tweede helft meerdere malen te scoren.

Rawad en Moritz wisten achterin ook hun vorm te houden en hielden veel ballen tegen, waardoor het Zandvoort niet lukte om door te breken. Rawad vocht zich ook vaak helemaal naar voren en wist dan soms ook bijna te scoren, mooi om te zien die inzet. Echt knokvoetbal, wat coach graag ziet.

Ook uitblinker in deze wedstrijd was Tristan, hij keek goed om zich heen, wist medespelers te vinden en wist in het laatste kwart van de wedstrijd ook nog prachtig te scoren met een hoge bal, onhoudbaar voor de keeper. De blijdschap was ontroerend om te zien. Mathieu pikte in het laatste kwart ook nog even een goaltje mee en sloot dit af met een soort van Fortnite dansje.

Ook Zandvoort was In de tweede helft beter geworden en scoorde nog een paar keer maar het mocht uiteindelijk allemaal niet baten.  RCH won overtuigend met 3-7 en hiermee zijn we periodekampioen geworden, tot grote vreugde van de jongens.

Met een lekker gevoel gaan we daarmee de herfstvakantie in. Een compliment aan de jongens hun inzet en hun voetbal ontwikkeling. Wat zijn ze gegroeid de afgelopen maanden. We kijken allemaal nu al uit naar de volgende wedstrijd. Deze winst smaakt naar meer.

Maarten Georgius coach RCH 09-1 (ook de foto’s)