Overbos O10-3-RCH O10-1 (10-02-2024)

Een keiharde bal

Na bijna het gehele seizoen op kunstgras gespeeld te hebben eindelijk weer eens op een echte grasmat. Overbos had qua bal een” vijfje” uitgekozen die snoeihard was, eigenlijk een bal voor volwassenen. Dit was voor onze jongens lastig voetballen bleek al snel. Ook al had trainer Sjoerd ze er al wel bekend meegemaakt.

Overbos opende sterk door in het eerste kwart twee keer te scoren. Ze speelden mooi over naar elkaar en verschalkte onze verdediging, die tot twee keer toe niet goed stond. Onze jongens zijn zo gefocust op de bal dat ze niet kijken wat erachter zich gebeurt. Met fatale gevolgen.

Mathieu wist gelukkig wat terug te doen. Met een mooi puntertje wist hij de tussenstand op 2-1 te zetten. Een belangrijk goal. Niet lang daarna scoorden we weer en wisten zelfs de wedstrijd om te draaien en een voorsprong te behalen. Het liep uit naar 2-4.

Het lijkt een soort terugkerend thema te worden maar ook vandaag stond er weer een geweldige keeper in de goal bij de tegenstander. Achteraf bleek zelfs dat hij met winterhandschoenen stond te keepen. Het moet gezegd, we schoten wel steeds op de keeper i.p.v. ernaast. Tot drie of vier keer toe ging hij op de keeper of net naast de goal. Blijven oefenen op onze schot techniek is van belang. Als we scherper hadden geschoten hadden we zeker gewonnen.

Aan onze kant wisselden we wel drie keer van keeper. Hopelijk volgend seizoen een vaste keep. Onze jongens houden het geen helft vol. Het keepertje van Overbos grijnsde van oor tot oor, hopelijk gaat iemand bij ons ook inzien dat het keepersvak leuk is. Zeker op dit niveau kan je het verschil maken.

Over het algemeen waren we beter dan de tegenstander we hadden deze wedstrijd eigenlijk ook gewoon moeten winnen maar Overbos hield goed vol en scoorde in het laatste kwart toch nog twee keer. Eindstand 4-4. Al om al een hele spannende wedstrijd om naar te kijken en ook wel een terechte uitslag.

Na afloop kreeg iedereen nog warme chocolademelk en gingen we goed gemutst naar huis. Nu effe een paar weken rust i.v.m. de voorjaarsvakantie. Moeilijk uit te leggen aan kinderen trouwens die elke dag willen voetballen.

Maarten Georgius RCH 10-1 (ook de foto’s)