Hoofddorp O9-8-RCH O9-1 (01-10-2022)

Een spannende pot voetbal

Vandaag moest RCH 09-1 tegen hoofddorp 09-8. Aankomend op de club van Hoofddorp besef je je weer hoe groot andere clubs kunnen zijn. Zo ver als het oog reikt voetbalvelden en spelende teams, om 09.00 was het ook al erg druk op de club.

De afgelopen 4 wedstrijden hebben we 4 keer gewonnen. Maar nu stond ons een geduchte tegenstander te wachten. Bij het inspelen had coach ook al gezien dat de traptechniek van deze jongens uitstekend was. Dit kon wel eens een spannende wedstrijd worden. En zo geschiedde.

We werden hartelijk begroet door de coaches van de tegenpartij en de spelbegeleider, en besloten 7×7 te gaan spelen. De wedstrijd begon waarbij Kagan snel naar voren rende met de bal en een nieuw record vestigde qua score van een goal. Er stond geloof ik nog maar twee minuten op de klok of de eerste bal lag er al in. Een mooi begin van de wedstrijd!

Maar Hoofddorp wist gelijk wat terug te doen en scoorde al snel de 1-1. Dit ging zo een tijdje door waarin we erg aan elkaar gewaagd waren en de stand voortdurend gelijk opging. We gingen de rust in met 2-2. Ondanks dat Mathieu uitstekend kan keepen en ook zelfs keepertraining heeft wou hij in de tweede helft veldspeler worden. Bij Hoofddorp kwam een dame onder de lat te staan die, zo bleek later, verdienstelijk keepte.

In de tweede helft had RCH een kleine vormdip en daar wist hoofddorp handig gebruik van te maken Hoofddorp maakte 3-2 en ook al snel daarna 4-2. Gelukkig wist RCH zich op dat moment te herpakken en maakte via onder andere Marley en Mathieu de 4-4. Een hele opluchting.

Lang zag het ernaar uit dat dit de eindstand zou blijven, 4-4 dat zou dan ook een prima uitslag geweest zijn van de wedstrijd. Toch wist spits Kagan In de laatste minuut de bal nog keihard In de touwen te schieten, 4-5 gewonnen!!!!!!
Niet goed voor de bloeddruk van coach maar wat een leuke wedstrijd om naar te kijken. Volgende week tegen het altijd lastige Zandvoort, bij winst zouden we periode kampioen kunnen worden.

Maarten Georgius coach 09-1 (ook de foto’s)