RCH 09-1–HBC 09-5 (03-09-2022)

We mogen weer!!!

De condities voor een fijne voetbalochtend waren ideaal. Prachtig zomer weer, een uitstekende grasmat met echt gras, een volledig team op de been en iedereen had er zin in.

Nou dat was te merken! Vedette Kagan maakt in het eerste kwart al snel de openingstreffer zoals we van hem gewend zijn. Paar man uitkappen, al rennend richting het goal en dan afmaken op goal. Een voetbalstijl die nooit verveelt om naar te kijken.

De tweede goal was er eentje voor in het boekje waarbij Alistair en Kagan goed samenspeelden en een breedte-tikje net voor de goal door Marley mooi binnen getikt werd. Wat een feest al 2-0.

Coach had voor de wedstrijd bij het inspelen al gezien dat Mathieu in goede vorm was als keeper. Tijdens het eerste kwart wist hij de nul te houden door een paar fraaie reddingen. Als keeper is het natuurlijk ook fijn om te weten dat je Moritz voor je hebt staan. We gingen de rust in met 4-1.

De tweede helft had iedereen wat meer moeite met de bal en werd het spel wat meer op een kluitje. Vermoeidheid en kleine pijntjes begonnen onze jongens parten te spelen. Het mooie voetbal van de eerste helft was er een beetje vanaf. HBC begon ook wat terug te doen. En wist door onze verslapping meerde malen het net te vinden.

Daardoor werd het in het laatste kwart toch nog spannend. Bij een 4-3 stand vreesde coach nog even voor een gelijkspel of erger, wat onverdiend zou zijn. Gelukkig konden we zo tegen het einde van de wedstrijd nog rekenen op de trefzekerheid van spits Kagan. Al slalommend door de verdediging van HBC wist hij er nog een paar in te prikken. Eindstand 6-4.

Het was een heerlijke voetbalochtend met veel voetbal plezier. Coach kijkt met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd.

Maarten Georgius, Coach 09-1 (teamfoto Harry Opheikens)