RCH-FC Aalsmeer (01-05-2022)

RCH eindelijk van laatste plaats af

Derde klasse C – Na weken vol onrust wist RCH eindelijk weer eens te winnen. Thuis tegen Aalsmeer werd met 2-0 gewonnen.

Door dit resultaat werd de laatste plaats weer overgedaan aan Aalsmeer. Al wordt het nog een helse klus om degradatie te ontlopen.

Een levensgroot verschil met dorpsgenoot HBC, dat op het punt staat te promoveren naar de eerste klasse. Wie kent er nog de derby’s uit vervlogen tijden. ,,Er gebeurde altijd wat. Maar er was ook vandalisme. De netten werden doorgeknipt en de reclameborden bespoten. Die werden later door bestuursleden van RCH schoongemaakt”, weet HBC-voorzitter uit die tijd Rob Roomeijer zich nog te herinneren.

RCH verloor laatst met 6-1 van Aalsmeer maar door treffers van Rafael Dantas Camargo en Jeffrey Allotey werd die schande in Heemstede weggewist. ,,In Aalsmeer kreeg een speler rood. Daarna ging alles fout”, vertelde Tycho van Wel. De aanvaller was een van de weinige die niet vertrok na de trainerswissel Ntinoudis voor Simsek. Maar na zondag stapt ook Van Wel op.

,,Ik zit de laatste tijd op de bank. Vandaag mocht ik tien minuten voor tijd invallen maar heb bedankt. Heb het netjes verteld tegen de clubleiding en die begrepen het wel.”

Bron: Haarlems Dagblad 02-05-2022
Door Simon Luybé en Bart Slegers
Foto: Harry Opheikens

Overige uitslagen:

Nieuwe tactiek loont niet bij Spaarnwoude

Degradatienood Spaarnwoude neemt verder toe

Een zwarte zondag was het voor Spaarnwoude. Het verloor van VSV en zag de concurrentie punten pakken.

De doorgewinterde supporter van Spaarnwoude – al waren het er niet veel in Velserbroek – wreven zich even twee keer in de ogen. Met nummer vier stond vleugelaanvaller Joey Hoogeboom centraal achterin. Mark Visser, al jaren een centrale verdediger, werd door interim-trainer Jan van der Aar op ’10’ gezet.

,,Ja, dat was even wennen”, blikte Visser terug op zijn onwennige positie waarin andere aspecten van het voetbal worden gevraagd dan achterin. In een 5-3-2 systeem probeerde Spaarnwoude het VSV lastig te maken om er doorheen te komen. ,,Dit was een nieuw systeem dat we willen hanteren tegen sterkere tegenstanders. Ik kreeg helaas weinig ballen. Wel heb ik veel kopduels moeten uitvechten. Alles voor de ploeg hè.”

Ook Hoogeboom oogde onwennig als aanvaller in een vijfmans defensie. Normaliter wordt de Spaarndammer gevolgd door een verdediger en nu was het andersom. Ook nam Hoogeboom soms veel risico bij het uitverdedigen. Dat zit nu eenmaal in het DNA van een spits. Het plan werkte op zich redelijk want VSV was slordig en creëerde weinig doelgevaar.

Bij Spaarnwoude verzaakte niemand qua beleving maar stonden Don Rutte en Clint van der Deijl op een eiland door de tactiek. Dus was het hopen op dat ene foutje of dat zondagsschot of op een bloedeloze 0-0.

Dat laatste scenario viel vlak voor de rust in duigen nadat Joost Fokke Denzel Meijer neerhaalde. Malcom Meijer bracht het matig spelende VSV op 1-0.

Na de rust rook Spaarnwoude toch meer omdat VSV maar niet op stoom raakte. Nota bene Visser maakte de gelijkmaker. Juichend – alsof hij zojuist al handhaving had bewerkstelligd – rende hij weg. ,,Omdat ik met braces speel dachten ze bij VSV niet dat ik daarmee kon scoren. Dat was dus wel een heel grappig moment want juist ik scoorde.”

Toch ging het wéér mis. Bart Veldhuis scoorde twee maal in de laatste twaalf minuten. ,,Dat is typerend voor ons seizoen. Er moest wat gebeuren dus hopen we met een andere aanpak wel punten te pakken”, doelde Visser op het vertrek van trainer Stephan Spruijt, die komend seizoen wordt opgevolgd door Rocco de Vos. ,,Dat is wel leuk, want ik debuteerde tien jaar geleden onder Rocco en scoorde toen twee keer”, herinnert Visser zich.

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten