Zaterdag 13 februari een besneeuwd veld en dus even geen programma.

Al een tijd ligt de competitie stil tot een ieders grote teleurstelling. Daarnaast de kantines dicht waar de penningmeester niet blij van wordt, maar ook voor ons als RCH leden. We kunnen tenslotte niet gezellig even zitten babbelen/drinken/eten met al je clubgenoten en ouders.

Zowel de Jeugdcommissie, de Klusclub en de Archivaris bleven niet zitten toekijken. De Klusclub komt sowieso elke dinsdag bij elkaar voor herstelwerkzaamheden (hier een likje verf, hier en daar een nieuw stukje hout), maar ook lijnen trekken is één van de werkzaamheden. Misschien vreemd, want er zijn tenslotte geen competities. Dat klopt, maar toch wordt er door de jeugd gevoetbald.

Zo heeft de klusclub, op advies van de Heemsteedse fotograaf Geek Zwetsloot, een prachtig nieuw lichtplan gemaakt in de kantine. Zeer sfeervol.


Archivaris Harry Opheikens heeft samen met Erik Rijke het museum aangepakt. Het in 2011, bij het 100 jarig jubileum van RCH, opgezette museum had zijn beste tijd gehad. In het kader van het 110-jarig jubileum (februari 2021) wordt het museum helemaal her ingericht om het een rustiger aanzicht te geven.

En dan de jeugd. Het trainen ging tijdens corona gelukkig gewoon door, maar hoe vul je de competitie loze zaterdag in? Eind oktober 2020 werd de competitie stil gelegd. Sinds die tijd heeft RCH de jeugd bezig gehouden met veel onderlinge wedstrijden, gemixte toernooien, onderlinge wedstrijden met buurman VEW, een vriendjesdag (er stond zelfs een foodtruck met heerlijke frietjes), pepernotentoernooi tot aan de winterstop.

Na de winterstop bedacht de jeugdcommissie weer een nieuwe invulling van de zaterdagen, want op een gegeven moment is de jeugd wel een beetje om iedere keer weer tegen elkaar te spelen en zo werden de kinderen op 16 januari het ‘bos ingestuurd’ voor een heuse conditietraining. Er moest flink gerend en geklommen worden. Veel honden vonden dat ook leuk en renden meer.

Zaterdag 23 januari weer veel wedstrijden onderling, zoals de O13-1 tegen de O14-1 en de O15-1 tegen de O16-1. Erg leuke wedstrijden en soms verrassende uitslagen.

Zaterdag 30 januari werd er een heus straatvoetbaltoernooi gehouden op de parkeerplaats naast het voetbalcomplex. Veel skills en panna’s en je ziet de spelers, die veel op straat voetballen. Het was die dag overigens verschrikkelijk koud.

Zaterdag 6 februari werden weer diverse team in verschillende leeftijdsklassen tegenover elkaar gezet om elkaars krachten te meten. De allerjongsten, de Racertjes, krijgen aparte trainingen/wedstrijdjes en daar is prachtig te zien hoeveel vorderingen ze maken. De 16-2 kreeg deze dag een aparte training van TJC Alfred Visser met honkvoetbal en RCH 1 trainer Mehmet Simsek, die zijn contract heeft verlengd voor het seizoen 2021-2022, nam de O16-1 en de O18-1 onder handen. Voor deze dag waren er 150 cupcakes gebakken.

RCH blijft bewegen in Coronatijd. Veel foto’s van al die dagen zijn terug te zien op de Facebookpagina “RCH Jeugd”.

Harry Opheikens (ook de foto’s) Kijk ook op Facebookpagina “RCH Jeugd”

Delen met anderen?

Jeugd nieuws, Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten