RCH JO14-1–DSS JO14-2 (10-12-2022)

Het is een hele koude en mistige ochtend. Maar het veld ligt er mooi bij, er zijn duidelijk pas geleden verse lijnen getrokken.

We spelen vandaag met Cas, Duuk, Dijowy, Jens, Nassim, Jim, Rein, Maxim, Quinten, Florian, Joël en Xander. Huib is er ook, maar is geblesseerd. Stan is coach en Marja is grensrechter.

Vanuit DSS zijn er veel ouders mee maar van RCH zijn het er weinig. Iedereen vond het waarschijnlijk te koud.

We beginnen sterk. Al heel snel kopt Joël de bal het doel in. En zo staat het 1-0 in de eerste vijf minuten. Maar na het eerste kwartier verandert er iets. We waren sterker maar nu gaat DSS aanvallen. DSS staat 7e en wij staan 2e in de poule maar de teams lijken nu toch wel echt aan elkaar gewaagd.

Florian doet een paar aardige reddingen. Die zijn ook nodig want DSS heeft de smaak van het aanvallen te pakken. En dan lukt het ze; 1-1.

Het doelpunt was een soort stuiterbal bij het doel. Er is dan ook wat discussie of het buitenspel was, maar de bal ging via Florian even terug en toen het doel in. Conclusie; het is geen buiten spel.

De gemoederen beginnen nu wat op te lopen, een DSS speler is boos. De scheids spreekt de jongemannen even toe. Dan gaan wij weer in de aanval. Een mooi schot door Duuk. Maar mis. Meteen nog een aanval, maar de keeper vangt hem.

De beurt aan DSS, een kansrijke aanval maar Florian tikt de bal net aan en buigt hem af langs het doel. De ouders van DSS staan enthousiast aan te moedigen en te juichen. Veel gejuich ook bij een wissel van DSS. Oh oh, komt er een sterspeler in het veld?
De vingers van uw verslaggever beginnen wat te bevriezen. Tjee, wat is het koud. Huib en Rein zitten in de dug-out,  ingepakt in dikke jassen, te kleumen.
Het spel bevindt zich een tijdje op onze helft. Dan een goede actie van Jim om het spel te verplaatsen naar hun helft. Dijowy poogt een aanval maar helaas, de bal schiet achter het doel langs.

Tijd voor rust. De tussenstand is 1-1.

Ons team trekt zich terug in een kleedkamer, even opwarmen. De scheids is nog aan het opwarmen in het clubhuis als iedereen zich weer verzameld heeft op het veld. Even wachten dus en dan gaan we van start met de 2e helft.

We spelen op hun helft maar er staat een rode overmacht te verdedigen. We komen er niet langs. Er valt een gewonde bij DSS. Even lijkt het serieus maar het valt mee, hij gaat door.

Aanval door Duuk! Mislukt. Aanval door Jens! Mislukt.
DSS sprint naar onze helft. Van korte duur. Jim pakt over en houdt hem mooi net binnen de zijlijn. Er zit aardig wat pit in bij meerdere spelers vandaag.

Dan een aanval door DSS. Joël speelt goed terug maar pakt heel even niet door en DSS pakt aanval weer op. Het is hard rennen voor de mannen maar het loopt af met een sisser; Florian vangt de bal op.

Dan geven wij hun keeper weer wat te doen. Maar die doet dat helaas te goed en zo eindigen een paar aanvallen bij de keeper van DSS.
Daarop volgt een spannende aanval door DSS. Cas, Xander en Quinten rennen er achter aan. Florian loopt uit maar, oh nee, de bal gaat langs hem…! Gelukkig schiet de DSS-er mis, langs het doel. Dat was even een spannend moment!
De jongens voelen de spanning ook en dat pakt niet zo goed uit. Er ontstaat een momentje van duwen en trekken. Een DSS-er moet er acht minuten uit van de scheids. De jongen schopt tegen de dug-out, zo boos is hij.

Dan is er weer een confrontatie, een DSS-er is zo boos op Dijwoy dat hij uithaalt. Dit wordt toch niet vechten? De scheids legt de boel even stil en de DSS coach spreekt zijn team even toe. Dat doet hij heel goed. Ik denk dat de WK wedstrijd van vrijdag niet zo’n goed voorbeeld was voor de jongens….
Na een moment om te herstellen gaan we hopelijk weer gewoon voetballen. Maar de jongens blijven wat opgefokt. En dan…. RCH scoort! Maar oh jee, is het buiten spel? Beetje onduidelijk maar de scheids oordeelt; hij telt niet. Helaas.

DSS in de aanval. Mis. Weer een schot op doel, Florian vangt. Corner. Kopbal op doel maar Florian vangt weer. Het is tijd voor een tegenaanval. Maar DSS houdt een beetje de upper hand. Weer schot op ons doel. Gelukkig mis want anders hadden we die niet gehouden.
Om de beurt vinden er aanvallen plaats, alsof ze haast hebben gekregen. Dat is op zich ook zo want de wedstrijd loopt langzaam ten einde. Alle aanvallen van beide kanten blijven in de laatste tien minuten zonder succes. Het blijft 1-1 tot het eindsignaal.

Al met al een enerverende wedstrijd. Met gelijk spel als resultaat.