RCH O9-1-Bloemendaal O9-5 (11-02-2023)

We hadden moeten winnen

Zaterdagochtend thuis spelen tegen Bloemendaal 09-5 op het vertrouwde veld naast het clubhuis. Een tegenstander waar we nog niet eerder tegen hebben gespeeld. We begonnen de ochtend anders dan normaal want er waren de nodige afwezigen en zieken. Coach had in allerijl extra spelers geregeld. Ook de goals moesten nog neergezet worden. Zo last minute van alles nog regelen geeft coach de nodige stress maar het kwam gelukkig allemaal goed. Omdat we vijf basisspelers misten had coach Razoul en Maxwell gevraagd om mee te doen.

We begonnen de wedstrijd met veel overtuiging en aanvallend voetbal. Invaller Razoul is een soort Kagan 2.0, en met Kagan samen een gevaarlijk duo. Ook Mathieu gaf veel voorwaartse druk en wist zich slalommend naar voren te wurmen en het de keeper van Bloemendaal lastig te maken. Met zijn drieën scoorde ze in de eerst helft maar liefst 4 goals. Dit gebeurde allemaal in korte tijd achter elkaar.  Bloemendaal kwam er niet echt aan te pas al zag coach wel dat ze aardig konden voetballen. Onze invalkeeper Oliver hield keurig de nul.

De jongens van Bloemendaal speelden op zich prima, maar onze aanval was zo offensief en doelgericht dat Bloemendaal voortdurend in de verdediging werd gedrukt. We gingen de rust in met 4-0. Coach dacht:  “kat in het bakkie, dit gaan we winnen”.

Dat soort te positieve gedachtes moet je natuurlijk nooit prematuur hebben als coach want ja, je raadt het al, snel werd het 4-1 en heel kort daarna 4-2.  En Bloemendaal denderde maar door. RCH was niet meer scherp en Bloemendaal wist met lange afstandschoten de bal in de goal te schieten. Niet te stoppen voor inval Keeper Maxwell. Hierdoor gingen de kopjes bij RCH ook wat hangen, zo leek.

Gelukkig hielden we in het laatste kwart stand en ging er geen goal meer in. De einduitslag 4-4. Eigenlijk wel een mooie weergave van de wedstrijd maar om heel eerlijk te zijn hadden we deze wedstrijd toch moeten winnen. Met het spel wat we in de eerste helft lieten zien overklasten we Bloemendaal compleet. Jammer dat we dat in de tweede helft niet konden vasthouden. Maar goed, vijf van de tien basisspelers waren er niet dus er waren verzachtende omstandigheden, zullen we maar zeggen.  De komende weken rust en geen wedstrijden. Ik denk dat ik namens het hele team spreek als ik zeg kom maar door met die volgende wedstrijden.

Maarten Georgius, Coach RCH 09-1 (Foto’s Harry en Franke, ook op de Facebookpagina RCH-Jeugd)