RCH JO14-1-Onze Gezellen JO14-1 (01-04-2023)

We spelen vandaag zonder Quinten, Jens en Duha. Derek speelt wel weer mee, dat is mooi. En coach Stan heeft twee invallers kunnen regelen dus hebben we voldoende spelers.
Het is een enorm druilerige dag, veel regen, maar de meevaller is de wind. Ook die was voorspeld maar valt enorm mee. Het is makkelijk praten langs het veld met een regenjas en een paraplu. De jongens staan er wel vol in natuurlijk. Onze bikkels.

Het is vanaf het begin een stevige wedstrijd. Dit wordt geen makkie, dat was al wel bekend. En vorige week hebben we zo treurig verloren dat ze geen zin hebben in weer zo’n nederlaag. De wil is er dus, nu nog het spel.
We starten om 11 uur en om 11:11 valt het eerste doelpunt. Niet voor ons. De verdediging volstaat niet, dat is duidelijk. We missen Duha voorin, dit moet beter.
We hebben een strenge scheids, er ontgaat hem weinig. Zo krijgt Cas al snel hands buiten het strafschopgebied, dat wordt een vrije trap. En wat een pech, ook die zit!
We zitten pas een kwartier in de wedstrijd en we staan al op 0-2. Dat is niet zo fijn. Maar het verandert nog niks aan de motivatie. De jongens gaan door en het is op zich best een aardige wedstrijd om naar te kijken. Beide partijen zijn gemotiveerd, nemen het spel serieus en gaan er voor.

We komen heus aan de bal maar de aanvallen komen toch vooral van Onze Gezellen. Florian vangt vlak achter mekaar 2 maal een aanvallende bal op. Dan ook een aardige aanval door ons, redelijk goed samenspel maar de keeper vangt hem helaas op.
De sfeer is wel pittig, hier en daar vliegen wat mannelijke hormonen op maar de focus ligt op het spel. Onsportief of agressief kun je het niet noemen en de scheids let ook goed op.
Nog wat aanvallen van Onze Gezellen die gelukkig afgewend worden. Even een echt spannende, maar Florian raakt hem door op te springen en tikt hem zo net over het doel heen.

Huib is lekker op dreef, Xander geeft niet op en Nassim heeft wat mooie acties. Leuk voetenwerk met een draai om zijn as. Mooie actie door Maxim. Maar een concreet doelpunt blijft uit.

Net voor rust nog een stevige aanval door Onze Gezellen met een dubbele redding door Florian. Eerst loopt hij uit en schopt bal weg van Onze Gezellen. Die hebben de bal al weer snel terug terwijl Florian nog onderweg is naar zijn doel. Maar net op tijd is hij weer op zijn plek en vangt de bal op.

En dan is daar is het fluitsignaal voor de rust.

Tweede helft. Het regent nog steeds. Het staat 0-2 en het is 11:53 uur. Here we go.

Een mooie beweging van Nassim richting doel van Onze Gezellen maar helaas, hij mist. Joel pakt door en doet een aantal pogingen maar verliest dan de bal toch aan Onze Gezellen.

Het spel wisselt wel van helft naar helft maar Onze Gezellen is nog steeds net iets sterker. Dan weer een kans voor Nassim, hij schiet van ver mooi op het doel maar de keeper doet een sliding vooruit en weet de bal te pakken. Jammer. Dan weer een tegenaanval die Florian weet te stoppen en nog één. En die loopt minder goed af. En dus is het 0-3….
Nu mogen wij weer even, Joel in de aanval vlak bij het doel, hij speelt aan naar Maxim, die schiet maar helaas, de bal schiet echt vlak langs het doel. Jammer.
Weer een aanval van Onze Gezellen, deze keer loopt Florian te ver uit om het af te weren, de bal gaat langs hem heen en hij zit. De stand is 0-4.
Opvallend is dat de jongens het niet opgeven. Hoewel ze dus niet scherp en goed genoeg spelen om dit te kunnen winnen, lijken ze nog niet toe te geven aan hun verlies. Jim maakt een vette sliding om de bal binnen de lijnen te houden en dat lukt. Dat zijn  de momentjes waar ze elkaar om waarderen. Leuke actie.

De scheidsrechter fluit, maar er is verwarring over wat de situatie is. Aan beide kanten lijken ze het niet te snappen. Maar oke, Gezellen mag de bal en we spelen weer door. Dan nog een paar keer fluiten door de scheids. Duwen. Hangen. Het is bijna grappig. De scheids beeld telkens expressief uit waarvoor hij fluit.
Het spel gaat verder. Wij doen nog wat pogingen. Een schot op doel door Joel maar die is te zacht, de keeper vangt hem. Dan door Maxim, dan door Nassim. Maar allemaal zonder resultaat want net te soft of zonder echt pittig doorpakken, wat wel nodig zou zijn.
Onze Gezellen krijgt nog een vrije trap maar die ketst af via Xander. Ook voor hen geen succesvolle aanvallen meer.

Om 12:29 uur klinkt het laatste fluitsignaal en zit het er op. 0-4 blijft de stand. Het was een prima wedstrijd om te kijken maar we speelden net wat te traag en te soft voor deze tegenspeler. Zij waren sterker. En ook nog eens de koploper.

Marijne Benjamins
Foto’s Marijne en Harry (foto’s Harry staan ook op de facebookpagina RCH-Jeugd

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten