RCH O13-1-Hoofddorp O13-3 (27-11-2021)

De mannen van RCH O13-1 namen het op deze natte en ijskoude zaterdagochtend op tegen Hoofddorp O13-3. Het anders zo sfeervolle RCH terrein lag er doorde Corona maatregelen verlaten bij en op een paar (rij-)ouders van onze Hoofddorpse vrienden na moesten de mannen de klus zonder veel support zien te klaren.

Na een wat afwachtend begin werden beide keepers na een minuut of 10 aan het werk gezet maar zowel Florian als zijn Hoofddorpse collega gaven thuis op de schoten die ze kregen. Dit veranderde uiteindelijk toen RCH een corner mocht nemen. Dijowy draaide de bal laag voor en Joel rondde in de korte hoek behendig af en zette RCH op een 1-0 voorsprong. Helaas bleek Hoofddorp over de nodige veerkracht te beschikken en al snel namen zij het doel van Florian weer onder vuur. Na een eerste knappe redding bleek de volgende poging wel raak en stond het al weer snel 1-1. Vervolgens was het weer de beurt aan RCH en vochten ze zich weer langs Hoofddorp dankzij een uithaal van afstand van Berrat. Na een vermakelijke eerste helft -waar het niet aanwezige publiek- toch de grote winnaar was, werd met een 2-1 voorsprong op zak, doorweekt en verkleumd de kleedkamer opgezocht. Niet dat de mannen naar de kleedkamer gingen want ze gingen naar het clubhuis, maar okay.

Kennelijk is het clubhuis een goede rustplek want RCH schoot uit de startblokken in deel 2 van de polderderby. Na een serie aanvallen was het uiteindelijk Nessim die -wederom van afstand- RCH in veilige haven schoot. Met de 3-1 op zak leek Hoofddorp definitief geknakt en rijp voor de Heemsteedse sloop. Dat was buiten de al eerder genoemde veerkracht van Hoofddorp gerekend want uit het niets stond het ineens 3-2 en werd het toch weer spannend. De laatste minuten werd een waar voetbalduel waarin het spel harder werd en iedereen voelde dat het hier om meer ging dan 3 ijskoude en kletsnatte competitiepunten. Het -niet aanwezige- publiek ging er nog eens goed voor zitten of staan en de Hoofddorpse rijouders haalden alles uit de kast om hun boys naar een punt te schreeuwen. Uiteindelijk mocht dit niet baten en hield RCH stand en werd een fijne zege geboekt die -via whatsapp- groots gevierd werd. Moe, nat, koud en toch voldaan stapte RCH O13-1 van het veld, coaches lachten voldaan en iedereen met een blauw-zwart hart keerde tevreden huiswaarts.

Casper Maasdam (Harry de foto’s)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten