RCH O18-1, RCH O23-1 en Oranje

Het is elke zaterdag weer een geregel van jewelste om de O18 en de O23 met een compleet team op het veld te krijgen. Hernan is bij beide ploegen aanwezig en dus moeten ook nog eens de wedstrijdtijden aangepast worden en zo kan het zijn de O18-1 nog eens vroeg op pad moet naar Castricum en weer terug voor de wedstrijd van de O23 om 1 uur. Voor beide teams hier en daar wat aanvulling vanuit beide teams, maar dan heb je ook wat. Gelukkig werken de jongens van beide teams keihard mee aan dit geregel. OK, soms staat er een blessure iets in de weg, maar ze zij er toch weer allemaal.

Castricum O18-2-RCH O18-1 (03-12-2022)
We moesten al heel vroeg verzamelen en om 09.00 vertrekken van de RCH parkeerplaats naar Castricum. Dit tijdstip was de eerste uitdaging deze zaterdag. Voor veel van de spelers de start van een lange voetbal zaterdag!

Deze wedstrijd was eigenlijk al een kansloze missie omdat de coach van Castricum op het laatste moment noodgedwongen moest fluiten…  en iedere voetballer weet, fluiten en coachen tegelijk.  Best vreemd is om mee te maken als speler van de tegenstander.

RCH O18 heeft een prima wedstrijd gespeeld.  Na een stroeve start komen ze terug van een 4-2 achterstand tot 4-4. In de laatste minuut van de wedstrijd liet de scheidsrechter/coach van Castricum

zijn team de 5-4 scoren en floot meteen voor het einde van de wedstrijd. Jammer en misschien niet terecht maar het was volgens de meeste spelers, ondanks de teleurstelling en het “enorme onrecht ”, toch wel een leuke wedstrijd.

Ouders dank voor het rijden zaterdagmorgen en de recente bardienst !

Na deze wedstrijd gingen we snel door naar RCH want 5-6 spelers moesten nog een wedstrijd en andere spelers bleven als publiek om de O23 te zien winnen.

RCH O23-1-SCPB’22 O23-1 (03-12-2022)
Om 1 uur speelde RCH O23 thuis tegen SCPB’22, (samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp). De O23 doet het goed op de laatste 2 Super Saterdays van 2022. Mooi ook om te zien dat er ruim op tijd verzameld wordt. Zo was Jesse er al om half twaalf.

Het mag gezegd worden, de start van deze wedstrijd was goed. Zowel qua beleving als voetballend zelfs de beste 25 minuten tot nu toe. Iedereen zat fel in de duels, stak veel energie in het afjagen van de tegenstander, zette druk naar voren, de inspeel passes waren goed op tempo en zuiver dus we hadden langdurig balbezit.

De begeleiding en toeschouwers waren blij verrast dat er zo goed werd gevoetbald. Het lukt niet deze energie een wedstrijd of zelfs een helft te brengen dus ze moeten leren wanneer je even zuinig moet zijn om op adem te komen. Nu verviel het team na 25 minuten in frivoliteiten, te veel pielen met de bal of te lang lopen met de bal.

Toch ging de O23 met een terechte 3-0 voorsprong de rust in.

In de rust eerst enkele kritische noten, o.a. over het feit dat de O23 na 25 minuten wegzakte en daarmee de tegenstander het gevoel gaf dat ze nog kans hadden. Dit uitte zich bijvoorbeeld in het achteruit lopen in plaats van naar voren druk zetten in geval van balbezit en opbouwen SCPB’22 .

Vervolgens een uitleg over de veldposities en de positie ten opzichte van elkaar tijdens balbezit.

Vlak voor ze het veld weer opgingen kreeg het team de verdiende complimenten en de duidelijke opdracht om in de eerste 15 minuten na rust de wedstrijd af te maken door de 4-0 te scoren. Verder geen onnodige overtredingen maken en zo gele en of rode kaarten voorkomen.

Hoewel de tweede helft minder goed was, werd de 4e goal snel gescoord en achter in voor het eerst dit seizoen de 0 gehouden!!!!

Hup Oranje (03-12-2022)
De 4-0 winst was een terechte uitslag en deze wedstrijd was een goede opwarmer voor de aansluitende wedstrijd van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten.

Al met al een lange voetbalzaterdag met leuke wedstrijden.

Een woord van dank
Zaterdag 3 december was er weer een “Super Saturday“ met Happy Hour en dit keer de  WK wedstrijd Nederland–Verenigde Staten op een groot scherm in de RCH kantine.

Wouter heeft voor een goede beamer en geluidsbox gezorgd zodat iedereen in de kantine de wedstrijd goed kon zien en Nederland in de achtste finale met 3-1 zag winnen van de Verenigde Staten. Waardoor we met z’n allen van de wedstrijd hebben kunnen genieten.

Samen met O18 spelers, vrienden en familie hebben we onze eigen overwinning en de winst van Nederland goed gevierd!

Ik wil namens de spelers van O18 en O23 iedereen bedanken die dit feest mogelijk hebben gemaakt!

Dank Wouter Brans voor de organisatie, het huren van de beamer en de geluidsinstallatie, het regelen van de hotdogs etc.
Dank vrijwilligers voor de bardienst en iedereen die heeft geholpen.