RCH O8-1-DSS O8-1 (06-11-2021)

Scoren is best moeilijk!
Wonnen we de vorige keer nog met 9-4 dit keer hadden we het een stuk lastiger. De tegenstander DSS uit Haarlem was zowel qua verdediging als qua aanval een maatje te groot voor onze jongens.
We begonnen de wedstrijd met volle moed en veel energie. En het eerste kwartier ging het redelijk gelijk op. Doelpunten bleven aan beide kanten uit.

Het orakel uit Betondorp heeft ooit gezegd “Je moet schieten, anders kun je niet scoren.” DSS leek deze profetie net wat beter te begrijpen dan RCH. De tegenstander schoot meer op goal en vond het net dan ook net wat vaker dan RCH. Met soms fraaie harde trappen en soms lullige schuivertjes die best wel tegenhouden hadden mogen worden.

Keepen is toch echt een vak. Ballen goed tegenhouden en naar de zijkant wegwerken daarvoor zal toch echt iemand op keeperstraining moeten gaan. Keepen wordt helaas door iedereen nog gezien als bijzaak. Stiekem hoopt coach op een vaste keep. Gelukkig was bij deze wedstrijd routine Moritz weer van de partij, een ras verdediger met erg fijn balgevoel. Ook Mikah terug van weggeweest viel heel verdienstelijk in.

Het scoren aan onze kant wilde maar niet lukken. Routines Kagan en Sergei liepen zich voortdurend vast in een woud van tegenstanders en kwamen er maar niet door heen. Hoe vaak ze ook probeerden. Iets midden door het midden en meer over de flanken wellicht, maar leg dat maar eens uit aan iemand van 7 jaar oud. Ook Marley die zo heerlijk de bal bij zich kan houden stuitte ook steeds op iets te sterke verdedigers.

Ook meerdere pogingen van Ben en Ruben stranden of naast het goal of recht in de handen van de keeper. Zowel de goals van de tegenstander als alle pogingen van RCH maakte het een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Saai was het zeker niet, hoogstens frustrerend voor coach. Gelukkig wist, in de laatste minuut,  Mathieu de eer te redden en te scoren met een mooie rush naar voren. Eindstand 1-7.

Uw nederige coach Maarten Georgius RCH 08-1 (ook de fotograaf)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten