RCH-Sporting Martinus 10-10-2021

De grasmat van het hoofdveld van RCH ligt in een stralend zonnetje, veel publiek, ook van tegenstander Sporting Martinus, de nummer twee in de zondag derde klasse C.

Hoewel RCH goed tegenstand gaf zag je toch een beter samenspelend Sporting. Het middenveld en de verdediging van Martinus speelde zeer sterk, waardoor de creativiteit van RCH al vroeg een halt werd toegeroepen. Daarnaast was het spel van RCH regelmatig slordig door foutieve passes, maar ook door net even teveel met de bal willen doen.

De duels waren best wel stevig over en weer, maar de scheidsrechter hield het goed in de hand.

Sporting was vaker in de aanval, maar echt 100% kansen wisten zij ook niet te creëren. Het aantal corners groeide over en weer wel gestaag, maar ook die werden niet verzilverd. Afstandsschoten mistten de juiste richting. Heel veel spannende momenten beleefden beide keepers niet.

Tot vlak voor rust een aanval over links en een voorzet in eerste instantie nog door Jari gestopt werd, maar de bal viel voor een Martinus speler en die gaf opnieuw voor en daar stond een geheel vrije speler van Martinus, die beheerst de bal in het open goal schoof.

De tweede helft speelde RCH toch beter, minder slordigheid, maar ook nu wisten beide ploegen vooral corners en vrije schoppen niet te verzilveren. De duels werden pittiger, tot op het randje. Gaandeweg in de tweede helft, toen Martinus verzuimde meer afstand te nemen, verhoogde RCH de druk en moest Martinus achteruit. Hierdoor wel erg druk rondom de 16 van Martinus.

Nog steeds stond de verdediging van Martinus als een huis. Vrije schoppen, hoekschoppen ten spijt, het wilde maar niet lukken de bal in het doel te krijgen.

Terwijl ons nieuwe scorebord al op 90 stond floot de scheidsrechter niet af.  Wel 10 extra minuten werden er nog gespeeld. In een alles of niets poging ging zelfs RCH keeper Jari mee naar voren. Helaas werd het niets. Men een snelle ros naar voren stond er nog 1 RCH verdediger en verder niemand meer om het RCH doel te verdedigen en zodoende wist Martinus in de allerlaatste minuut ook nog eens 0-2 te scoren. Over de hele wedstrijd wel de terechte winnaar

Harry Opheikens (ook de foto’s)

Bron: Het Amsterdamsche Voetbal over dezelfde wedstrijd

Gehavend Sporting Martinus laat mentaliteit zien tegen RCH.

Sporting Martinus heeft zondagmiddag een knappe overwinning geboekt op RCH. De Amstelveners kregen het ondanks een volle ziekenboeg voor elkaar om de overwinning over de streep te trekken.

Het zit deze periode allerminst mee voor Sporting Martinus. Martijn Guitink (arm gebroken), Tiago dos Santos (achillespees afgescheurd) Joost van Unen, Nils Spooren (beiden blessure aan enkelbanden), Ralph Rekkers (enkel gebroken) en Jefferson Vegas (spierscheuring) staan allemaal voor een lange periode langs de kant, waardoor hoofdtrainer Tom Verhoek tegen RCH creatief moest zijn met zijn opstelling. Sterker nog: drie spelers van het Onder 19-team reisden na een uitwedstrijd tegen Alliance door om het eerste team van voldoende krachten te voorzien.

De bezoekers waren in de eerste helft de bovenliggende partij en zochten nadrukkelijk naar de openingstreffer. Sporting Martinus creëerde daarbij vier tot vijf honderdprocentkansen, waarbij Anthony Dean en Ralph Groenteman voor het doel niet scherp genoeg bleken om te scoren. Het doelpunt viel echter nog wel voor de theepauze. Een lage voorzet van Jay Day bereikte Dean die voor de 0-1 zorgde.

In de tweede helft veranderde het duel in een vechtwedstrijd, waarbij beide ploegen veel strijd moesten leveren om te overleven. RCH ging daarbij op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg het maar niet voor elkaar om de bal tegen de touwen te jagen. Het besloot in de blessuretijd van het duel om de keeper mee naar voren te sturen. Toen Sporting Martinus de bal uit het strafschopgebied wegkopte, was het voor Sem van Bruggen nog een koud kunstje om deze in het lege doel te werken.

“Ik ben enorm trots op het team”, reageert Verhoek na afloop. “Dat wij onder deze zware omstandigheden een overwinning over de streep trekken, zegt genoeg over de kracht van dit team. Ook de drie jongens van de Onder 19-1 moet ik een groot compliment geven. Zij speelden gelukkig op vijf minuten afstand bij Alliance en zijn daarna bij ons nog ingevallen.”

Tekst: Jordi Smit

Uit het Haarlems Dagblad van 11 oktober 2021
Zwanenburg komt slap begin niet te boven tegen Purmerend

Purmerend wordt gezien als een ploeg waar ploegen uit deze regio van moeten winnen. Zwanenburg vergaloppeerden zich.

Robert van Boxel zag zijn team met 2-0 achter komen. Zwanenburg knokte zich terug maar liet zich een minuut voor tijd toch verrassen: 3-2. ,,Het was magertjes vandaag. In theorie moet je drie punten pakken. Als je zo slap begint en 2-0 achter komt, loop je achter de feiten aan. Tegen Nieuw West United pak je een punt. Dat is prima, die gaan hoog eindigen. Op de ranglijst moet je boven Purmerend staan. Dus het verlies is zuur, hoewel er nog twintig wedstrijden te spelen zijn.”

Het was Nick de Graaf die met twee treffers de stand in evenwicht bracht. Er waren genoeg kansen maar het was Purmerend dat in de slotminuut toesloeg. ,,De tegenstander gaf toe dat we beter waren. We hebben het over onszelf afgeroepen. Eerst de schade opnemen voor het bekerduel tegen Aalsmeer van de week. Er zijn toch wat jongens met lichte blessures.”, zag Van Boxel meer leed dan de nederlaag.

Overige uitslagen:
Nieuw West United – Spaarnwoude 1-0.
VSV – Aalsmeer 6-0. Doelpunten VSV: Denzel Meijer, Bart Velthuis, Moreno Blom (2x) , Malcolm Meijer, Tim Sewalt.