RCH ZA 1 – DSK ZA 1 (13-04-2024)

Afgelopen zaterdag moest RCH 1 in de race om het 2de periodekampioenschap thuis tegen DSK en dat werd toch nog wel een spannend dingetje. Hoewel er sterk door RCH gespeeld werd was het toch moeilijk tot scoren te komen en prompt doet DSK dat en dan wordt het een andere wedstrijd.

Winst was wel wenselijk voor die 2de periode. Gelukkig was het na 35 minuten 1-1, dus dat was weer een wat betere uitgangspunt. Als dan door een klein blundertje DSK weer op voorsprong kwam voor rust is erg pijnlijk.

In de tweede helft had RCH zeker nog niet de moed opgegeven, maar het was moeilijk door de DSK defensie heen te komen, waar we nog een oud RCH-er zagen staan. RCH bleef keihard werken, het spel werd gespeeld met pittige duels en dan is de keeper een keer te laten om de bal te raken en raakte de speler. Strafschop. Die werd koelbloedig ingeschoten, 2-2.

Met nog 20 minuten te gaan gingen beide ploegen vol voor de winst en een doelpunten kon dan ook bij beide ploegen vallen. Met een zeer fraaie goal wist RCH dat voor elkaar te krijgen met nog 10 minuten spelen. De strijd ging door. Voor DSK was het alles of niets, voor RCH werd het vasthouden van de voorsprong. Het werd nog spannende door de extra (onzichtbare) minuten, maar het lukte RCH.

Komende zaterdag tegen de koploper, die zich inmiddels tot kampioen heeft gekroond afgelopen zaterdag.
Bij de foto’s ook het verslag uit de Heemsteder van 17 april.

Harry (ook de foto’s en meer of RCH Facebook)