Sporting Martinus-RCH (27-03-2022)

Derde klasse C – RCH glijdt wel heel erg snel af en handhaving in de derde klasse wordt op deze manier lastig na opnieuw een 9-0 nederlaag tegen de medekoploper Thuis werd het nog “slechts” 0-2.

Makkelijke middag voor beduidend sterker Zwanenburg
 Zwanenburg kende een makkelijke middag tegen FC Aalsmeer. Na een 0-2 ruststand eindigde het duel in 0-5. Thuis werd het al 6-1. Alleen maakte Aalsmeer gelijk waardoor pas laat de beslissing viel.

,,Een ploeg die laatste staat moet je geen hoop geven. Snel de 1-0 maken dan is de hoop bij ze weg”, vertelde speler Jordy Vierbergen. De 31-jarige routinier werd op zijn wenken bediend want na vijfendertig seconden lag de bal al in het doel via Steyn Blankennagel.

Na een overtreding op Nick de Graaf gaf scheidsrechter Lampers een strafschop. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Vierbergen: 0-2. Het was daarna lekker rondspelen in een iets gewijzigde opstelling. Normaal kiest trainer Robert van Boxel achterin voor een mandekker. Zondag stonden Vierbergen en Roy van Mauw achterin. Dit kwam de opbouw ten goede.

In de tweede helft maakte Aalsmeer, met een extra spits, het Zwanenburg een kwartier lang lastig. ,,Ze zetten hoger druk maar na de 0-3 van Niels Oostwouder was het klaar. We bungelen nu ergens vierde van onderen. Met deze selectie, een goede mix van jong en oud, hoor je daar niet te staan. Er zijn veel blessures en spelers gaan tussendoor op vakantie. Jammer, want rond de vijfde plaats had reëel geweest”, aldus Vierbergen. Via opnieuw Blankennagel en Camiel Kesbeke werd het 0-5.
Overige uitslagen
Bron: Haalems Dagblad 27 maart 2022
Door: Simon Luybé

Eerste puntenverlies VSV
Na onnodige overtreding komt Alliance’22 in slotfase op gelijke hoogte

Lange tijd leek Malcolm Meijer wederom de matchwinnaar te worden tegen Alliance’22. Een strafschop vlak voor tijd gooide roet in het eten voor de titelkandidaat, dat dit jaar de eerste punten morste: 1-1.

Uit bij Alliance scoorde Malcolm Meijer twee keer in de met 1-2 gewonnen wedstrijd. Zondag herhaalde dit zich bijna. ,,Ik ben altijd spits geweest en goals vallen altijd wel. Volgend jaar ga ik naar AFC’34, die hebben kans om kampioen te worden en te promoveren naar de hoofdklasse. Na drie jaar VSV, wil ik kijken hoe ver ik kan reiken. Bij VSV ben ik in de jeugd begonnen, heb de A-junioren overgeslagen en in het eerste gespeeld. Onder andere Almere City en AFC’34 waren mijn volgende clubs waarna ik terugkeerde bij VSV. Lekker in de buurt”, vertelde Meijer, die nog steeds denkt dat VSV kampioen gaat worden.

,,In het begin van de competitie waren we zoekende. Maar we zijn al drie jaar met dit proces bezig en gaan nu de vruchten plukken. Ik ben overtuigd dat we dit jaar gaan promoveren”, zegt de 26-jarige Meijer, die van zijn hobby zijn werk wil maken. ,,Momenteel werk ik bij de teststraat maar dat houdt een keer op. Dagelijks ben ik met muziek bezig en het is een kwestie van tijd voordat ik dit professioneel ga doen.”

Henny Meijer, vader van Malcolm en momenteel assistent-trainer bij VSV, heeft al eerder aangegeven na dit seizoen te stoppen. Hij gaat aan de slag bij de vrouwen van Velsen. De oud-prof van onder meer Telstar, Ajax en Groningen ziet wel enkele overeenkomsten met zijn zoon. ,,Malcolm is altijd aanspeelbaar, een complete spits. Door zijn minimale lengte kan hij in je kruipen. Het grootste verschil is dat ik supersnel was. Dat mist hij.”

Een snelle goal had VSV kunnen helpen. Alleen op aangeven van Tim Sewalt schoot Malcolm Meijer naast. Het duurde lang voordat de Haarlemmers enig gevaar konden stichten. Met een verre trap van linksback Pim Kolner was VSV-goalie Roy van der Aar kansloos. Tot geluk van VSV ging de bal op de paal.

Een domme overtreding van Daan Koster op Meijer leverde de thuisploeg een strafschop op. De aanvaller nam deze zelf maar de inzet werd knap gekeerd door Hugo Klerkx. Alleen zijn medespelers stonden te slapen en reageerden te laat. Daardoor kon Meijer in tweede instantie alsnog scoren: 1-0.

Routiniers

Bij Alliance waren de routiniers Jasper Wille en Jeroen van den Hoek afwezig. Als er spelers wegvallen, ontstaat er ook iets. Zo kon jongeling Justin van den Haak zich opvallend onderscheiden. Onder zijn leiding bood het team van Tim Koppen goed weerstand. Het veel sterker geachte VSV bleek niet zo onverslaanbaar.

Bart Veldhuis liet als linker aanvaller af en toe zijn klasse zien. Meijer, die zijn seizoenstotaal opkrikte tot twaalf doelpunten, kwam amper in het spel voor. Er waren ook te weinig afspeelpunten maar telkens ging de topscorer voor eigen succes. Tim Sewalt viel na een sterk begin sterk terug. En zo gaf eigenlijk heel VSV niet thuis.

Een goede individuele actie van Shady Daoud eindigde op de vuisten van Van der Aar. Bijna besliste Rick Michielsen het duel vroegtijdig. De invaller haalde verwoestend uit maar keeper Klerkx werd geholpen door de lat.

Koppen liet Alliance steeds gedurfder spelen en dat betaalde zich vlak voor tijd uit. Al was Bart Boogaard hier schuldig aan. Geheel onnodig maakte de verdediger van VSV een overtreding op Daan Frencken.

Droog in de rechter benedenhoek benutte Daoud de gegeven penalty. De tijd was te kort voor VSV om alsnog drie punten toe te voegen aan het totaal. In de voorbeschouwing gaf trainer Zonneveld al aan dat historisch gezien Alliance altijd een lastige tegenstander is. En dat het vaak in een gelijkspel eindigt. Dat bleek zondag weer, hoewel VSV dat zichzelf mocht aanrekenen. En zo liepen ZSGOWMS en Sporting Martinus iets uit maar blijft het spannend in de derde klasse. Donderdag speelt VSV het inhaalduel tegen Nieuw West United en in het weekend volgt het geplaagde RCH.

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten