VEW O10-1 – RCH O10-1 (25-05-2024)

Een maatje te groot

Voetballen tegen de buren op een benauwde lenteochtend. Niet geheel op oorlogssterkte begonnen we fanatiek aan de wedstrijd. Vanaf de start van de wedstrijd was het al gelijk te zien dat wij een maatje te groot waren voor de tegenstander. Met de gretigheid waarmee wij van start gingen en al gelijk de eerste ballen op goal schoten zag je dat dit een hele moeilijke wedstrijd ging worden voor VEW.

Het was, dat er een geweldige keeper op goal stond, dat het niet al na 10 minuten nul  tegen vijf zou zijn geweest. Het was prijsschieten in de cirkel van de keeper, de ene bal na de andere bal moest hij tegenhouden. Ik geloof dat Humaid de openingsscore maakte, er zouden er nog veel volgen. Dat onze spitsen klasgenoten troffen speelde denk ik ook mee in de gretigheid.

VEW deed vooralsnog weinig terug. Ze kwamen niet of nauwelijks over de middenstip. Toch zaten er zeker wel een aantal talentvolle spelertjes in het team. Sowieso is het een leuk team, de O-10 van VEW, een mix van jongetjes en meisjes. Ze waren echter niet opgewassen tegen het voetbalgeweld van RCH. Het voortdurend druk zetten en aanvallend voetbal van onze jongens, daar hadden ze geen antwoord op.

We gingen, geloof ik, de tweede helft in met een nul tegen zes voorsprong. In de tweede helft werd er door VEW een keeperswissel ingezet en wederom stond er een dijk van een keeper. Een klein ventje wat de ene hoge bal na de andere hoge bal uit de lucht greep. Maar ook deze talentvolle speler kon niet voorkomen dat RCH er nog een paar in prikte, oa. een prachtige volley hard in de kruising van Mathieu, is het vermelden waard.

Eindstand, geloof ik, één tegen acht. Al om al een leuke wedstrijd en fijn om met winst te eindigen aan het einde van het seizoen. We hebben een mooi seizoen gedraaid in de derde klasse en hebben ons prima gehandhaafd. Volgend jaar acht tegen acht op een half veld. Dat wordt andere koek en meer lopen voor de jongens. Als ze dat met het enthousiasme doen wat ze zaterdag op de mat gelegd hebben komt dat helemaal goed.

Het was een genoegen om als coach deze jongens op sleeptouw te nemen, hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt. Eigenlijk is het een korte opleiding kinderpsychologie, ik kan het elke ouder aanraden (je komt ook veel te weten over je eigen kind), wie stapt er volgend jaar in? De sollicitatieprocedure voor de onder RCH 11-1 begint binnenkort.

Maarten Georgius coach RCH 10-1 (ook de foto’s).