VOLGEND SEIZOEN GEEN SELECTIEVOETBAL BIJ RCH

Met pijn in het hart moet het bestuur van RCH de leden, sponsoren en sympathisanten meedelen dat RCH in het seizoen 2022 – 2023 niet zal beschikken over een zondag eerste elftal.

Vanaf het moment dat in het afgelopen seizoen is besloten dat we na afloop ervan afscheid zouden nemen van hoofdtrainer Mehmet Simsek, is de selectie Zondag-1 uit elkaar gevallen met degradatie naar de vierde klasse tot gevolg. Vervolgens bleek het samenstellen van een nieuwe selectie een vrijwel onmogelijke opgave. Deze omstandigheden hebben het bestuur er toe gebracht zich te bezinnen op het gevoerde beleid.

Dit heeft geleid tot de volgende besluiten:

– RCH zal zich volledig gaan richten op voetbal op zaterdag. We haken daarbij in op de trend binnen het amateur voetbal die steeds nadrukkelijker richting de zaterdag beweegt.

– RCH zal de beschikbare middelen met name inzetten om de jeugdafdeling te versterken en uit te bouwen.

– RCGH wil de samenwerking met KHFC intensiveren

– RCH wil verder inzetten op het ontwikkelen van meisjes- en vrouwen voetbal.

– RCH wil een open vereniging zijn voor vriendenteams

– RCH wil dat in een toekomstige selectie (dus op zaterdag), minimaal 60% van de spelers moeten zijn doorgegroeid vanuit de eigen jeugd.

– RCH zal actief leden werven om de jeugdafdeling van onderuit aan te vullen.

– RCH zet in om in het seizoen 2023-2024 weer te beschikken over een zaterdag-1 selectie.

Komend seizoen beginnen wij met een eigen O23 elftal. Vanuit deze groep zal worden doorgebouwd naar een eerste selectie. Zij zullen op zaterdag hun wedstrijden spelen in de vierde divisie. Deze groep spelers is vrijwel geheel afkomstig uit de eigen jeugd, hetgeen onze beleidsvoornemens nog eens nader bevestigt.

In de jeugd beschikt RCH over elftallen in vrijwel alle leeftijdscategorieën hetgeen betekent dat we in een onafgebroken lijn spelers kunnen laten doorgroeien.

We hopen- en rekenen erop dat uw steun aan de club in woord en daad zal worden voortgezet en bieden als laatste onze excuses aan dat u berichten rondom de selectie wellicht eerder uit de pers heeft moeten vernemen.

Namens het bestuur

Kees Kokkelkoren

Voorzitter

 

Delen met anderen?

Algemeen clubnieuws
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten