Beste RCH-ers,

Nu het einde van het seizoen nadert wil ik u nog even meenemen naar de actuele status van onze mooie club. Er is de laatste maanden weer van alles gebeurt dat het vermelden waard is.

Succesvol eerste jaar JO23

Omdat we in het lopende seizoen niet beschikten over een eerste elftal is zwaar ingezet op de opbouw van een Onder-23 team. Onder leiding van Hoofd Jeugdopleiding Hernan Noorman kunnen we vaststellen dat dit eerste jaar succesvol is verlopen. Vlak voor het einde van het seizoen staan zij op een keurige derde plaats in de 4e divisie. Complimenten voor het team en de staf.

Komend seizoen zullen we beschikken over twee JO23 elftallen. 1 op prestatief divisieniveau en 1 op basis van een vriendenteam met iets bescheidener ambities.

Jeugd Ontwikkeling

Met enige tevredenheid kijken we terug op het afgelopen seizoen. In alle leeftijdscategorieën hebben we teams spelen. In sommigen zelfs meerdere. Alle teams hebben de zelfde uitstraling qua kleding iets waar we de sponsoren Rodon en Classicus dankbaar voor zijn. De teams beschikten allen over kwalitatief goede trainers. Iets wat we komend seizoen nog verder willen verbeteren en uitbreiden. Verder kunnen we vaststellen dat er sprake is van een, bescheiden, groei in het aantal jeugdleden.

Eerste Elftal

Het seizoen 2023-2024 beschikken we weer over een eerste elftal dat op zaterdag zal gaan spelen. We zullen als RCH weer onderaan moeten starten en beginnen dus in de 5e klasse. Het team zal worden geleid door de staf die dit seizoen JO23 heeft begeleid en zal zijn samengesteld uit spelers van O23 aangevuld met enige nieuwe spelers die van buitenaf komen. Enkelen van deze spelers hebben een RCH verleden. Het bestuur is enorm blij met deze ontwikkeling die ervoor zorgt dat de club weer beschikt over een vlaggenschip.

Samenwerking RCH – KHFC

Alweer ruim twee jaar geleden heeft KHFC met ons contact gezocht inzake de mogelijkheid om hun eerste elftal (tweede divisie) een periode op ons hoofdveld te kunnen laten spelen. Dit als gevolg van een grootschalige verbouwing bij de Koninklijke. Inmiddels zijn met de nodige vertraging alle vereiste vergunningen vrijwel binnen, waardoor het er nu echt van gaat komen. In het komende seizoen zal het eerste elftal van KHFC zijn thuiswedstrijden afwerken op ons sportpark. De exacte startdatum zal later bekend worden. Wij als club kijken uit naar de komst van de Koninklijke en zullen proberen er 17 keer een feestje van te maken.

Energieproblematiek

Net als bij u thuis hebben wij te maken met een drastische stijging van de energietarieven. Dit zorgt ervoor dat wij in de begroting een voorziening van meer dan 20K hebben moeten treffen om de hogere kosten te kunnen betalen. Op de eerstvolgende ledenvergadering (oktober/november 2023) zullen we de leden meedelen of dit consequenties zal hebben op het contributie terrein. Binnen RCH hebben wij een aantal energie besparende maatregelen genomen zoals een efficiënter gebruik van de apparatuur en het aanbrengen van LED verlichting. Binnen afzienbare termijn (in ieder geval voor het nieuwe seizoen) zal de veldverlichting zijn voorzien van LED.  Verder vinden op dit moment gesprekken plaats om de kleedkamers en tribune te voorzien van zonnepanelen.

Vrijwilligers

Geen enkel club kan zonder vrijwilligers. Ook RCH niet. Vrijwilligers zijn het fundament onder de club.

We zitten met een chronisch gebrek aan:

  • Barmedewerkers
  • Officieren van dienst op de zaterdagen
  • Bestuursleden jeugdcommissie

Onze leden zijn er niet met alleen maar een potje voetbal. Ook zij moeten beseffen dat het runnen van een club niet iets is dat je aan een klein select bestuursgroepje kan over laten. Vele handen maken licht werk. Het is een cliché maar ook een waarheid als een koe.

Ik doe een klemmend beroep op alle bij RCH betrokken mensen, spelers, sympathisanten, ouders sponsors en iedereen die de club een goed hart toedraagt, om zich te als vrijwilliger te aan te melden.
U kunt dat bij ieder willekeurig bestuurslid doen.

Help ons de club verder te brengen. Uiteindelijk is het ook in uw eigen (kind)belang.

Holleman Santpoort en Noort Makelaars

We zijn bijzonder verheugd te kunnen meedelen dat we in Bouwbedrijf Holleman Santpoort een nieuwe sponsor hebben gevonden. Directeur Cees van der Horst is oude bekende van de club waar ook zijn vader nog in het eerste elftal heeft gespeeld. Welkom Cees.

Tevens verwelkomen we Olav van der Noort van Noort Makelaars als nieuwe sponsor. Olav heeft al kennis gemaakt met de vereniging, en dat leek goed te bevallen. Welkom Olav.

Positie van de club

In algemene zin kan ik stellen dat het goed gaat met RCH. De financiën zijn op orde, de sfeer is goed, het beleid duidelijk en we zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

By the way:  ook sponsor worden?  Schiet mij maar aan of stuur een mail of app. Dan spreken we elkaar nader.

Kees Kokkelkoren
Voorzitter

Delen met anderen?

Tags: Bestuur, Van de voorzitter
Algemeen clubnieuws, Jeugd nieuws, Senioren nieuws
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten