Zandvoort O9-2-RCH O9-1 (18-03-2023)

Zandvoort. De geduchte tegenstander, waar we al meerdere malen van verloren hebben. Dat leverde vooraf bij het team al de nodige spanning op. Zouden we verliezen? Gelijkspelen? “Winnen”, besloot Allistair, maar die mening werd niet unaniem gedeeld.

De verwarring ontstond al bij aankomst: waar moesten we eigenlijk spelen? Veld 5? Veld 3A? Nee, toch niet. En daar ging het team alle velden langs om de tegenstander tegemoet te treden.

We begonnen fris, met het geluid van auto’s op het circuit op de achtergrond. Als koeien die na een lange winter voor het eerst naar buiten mogen, stoven de mannen blij het veld op. Na vijf minuten had RCH kans op scoren, helaas wordt de uitstekende bal van Matthieu tegengehouden. Vijf minuten later doet Marley een nobele poging, maar al snel blijkt: de verdediging van Zandvoort staat als een huis. En dat niet alleen, ze kunnen aanvallen ook! In de elfde minuut scoort het blonde meisje van Zandvoort uit het niets.

Bij de eerste pauze adviseert coach Maarten: “Meer samenspelen, jongens. Jullie kunnen winnen, door er gewoon een paar in te rammen.” Cruijff is er niets bij.

Er volgt al snel weer een gevaarlijke actie van Zandvoort, het is oppassen geblazen. Ben probeert te scoren, helaas ging de bal er net niet in. Daarna krijgt Kagan zijn kans met een strafschop, deze leidt ook niet tot een doelpunt. In dezelfde minuut echter volgt een strafschop nadat er voor hands wordt gefloten. Deze penalty leidt tot 1-1. Het moet gezegd: de scheids fluit gelijkwaardig en eerlijk. Ook is er een puntje van verbetering voor coach Maarten: sneller wisselen met die jongens, soms is het veld een beetje vol!

Na het wisselen van veld, zijn Rawat en Marley uiterst sterk in de verdediging. Taeke neemt het keepen van Matthieu over, en dat gaat hartstikke goed. Morritz valt op met een actie waarbij hij de bal keurig langs de lijn richting Marley schiet. Goed gedaan, Morritz! Diverse pogingen om te scoren, van onder andere Tristan en Morritz, lopen op niets uit.

Zandvoort ziet zijn kans schoon als ze een uitbal kunnen onderscheppen: deze vliegt zo het doel in. En voor iemand het doorheeft, is daar het blonde meisje weer dat scoort. Het is inmiddels 1-3.

RCH probeert nog een paar keer te scoren. Zo stuift Kagan als vanouds naar voren, om vervolgens te ontdekken dat er niemand in zijn buurt is om de bal naartoe te passen. Ook de verdediging en het middenveld is moe: Olivier taait vermoeid af na diverse pogingen de bal te onderscheppen.

De fut is er inmiddels uit, de wil om te winnen ook. Zandvoort wint wederom. Máár, dat moet gezegd: de score is van hun kant weleens hoger geweest. Sssstt!! Daar hebben we het nu niet meer over.

De desillusie werd getroost met een lekker ijsje, dankjewel Jeroen en Maarten!