DSS O9-7-RCH O9-1 (05-11-2022)

Een onwennig begin

Door onder andere de herfstvakantie hadden we een aantal weken niet gevoetbald. Vandaag mochten we erg vroeg, om 8 uur, aantreden tegen DSS uit Haarlem. Deze voetbalclub is gesitueerd bij het honkbalstadion van Haarlem. Bij aanvang stonden de lijnen uitgezet en de goals stonden klaar. Alles leek goed georganiseerd bij DSS. Maar waar was de tegenstander eigenlijk? Het duurde zo lang dat coach ze maar eens ging opzoeken. Drie minuten voor tijd kwamen ze aanlopen. RCH had al een half uur ingelopen en ingespeeld. Een bijzondere start.

We begonnen de wedstrijd wat voorzichtig en iedereen leek een beetje uit vorm door de herfstvakantie pauze. Ook wisten we niet meer zo goed te weten hoe met de bal om te gaan. Veel ballen stuiterden ook te hard van de voet af waardoor ze al snel bij de tegenstander kwamen. Het ging allemaal niet soepel, veel fouten over en weer. De gretigheid was er wel maar het ontbrak aan nauwkeurigheid. De kou en de regen hielpen ook niet mee. Ook DSS was niet helemaal in goeden doen zo leek, dus de eerste helft ging gelijk op en beide partijen wisten niet te scoren.

Spits Kagan wist heel vaak de bal af te pakken van de tegenstander, maar ging dan van verre afstand de bal op het goal proberen te schieten. Vaak wist de tegenstander hem dan te blokken of de bal kwam In de handen van de keeper. Coach maande hem om de bal verder door naar de goal te dribbelen en dan pas te schieten. Coach werd genegeerd. En omdat RCH maar niet tot scoren kwam wist DSS daar uiteindelijk handig gebruik van te maken en de 1-0 te maken. Een geheel onnodig goal. Coach had werk te doen In de pauze.

In de rust werd keeper Mathieu gewisseld voor Ben zoals we dat vaak doen. Ben had op donderdag samen met Mathieu keeperstraining gehad van Alfred Visser. Nou dat was te merken, tijdens de wedstrijd als een echte keeper wist Ben ballen hooguit te trappen en maakte ook tijdens de wedstrijd een paar mooie reddingen met zijn handen. Eén van die hoge ballen kwam helemaal aan de andere kant van het veld terecht,  Kagan pikte de bal op en ramde de bal in de goal. De oude vorm leek terug.

In de tweede helft waren we beter in staat om over te spelen en af te maken op goal. Alistair en Tristan namen de ballen goed aan, keken om zich heen en zetten collega spelers in positie. Taeke schoot vanuit verschillende posities verschillende keren bijna raak. Onze vaste jongens achterin Morritz en Rawad deden wat ze moesten doen, ballen tegenhouden. Kagan die In de eerste helft niet helemaal zijn vorm had bleek zijn vorm teruggevonden te hebben. En toen ging het snel. Al snel maakten we de 1-2 en gedurende het derde kwart wist hij er nog 2 fraai in te rammen.  Rammen vraagt u? Ja rammen, de goals van Kagan gaan vaak hard en hoog de touwen in.

Mathieu die doorgaans keeper is weet ook hoe hij een bal moet bespelen en wist er In laatste kwart er ook nog eentje in te prikken. Hij eindigde deze fraaie goal met een Ronaldo sprong. Eindstand 1-4.

Al om al een mooie en spannende wedstrijd. We kijken met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd.

Maarten Georgius coach RCH 09- 1 (ook de foto’s)