HFC O12-5-RCH O12-1 (09-09-2023)

Na vele weken eindelijk weer een wedstrijd. Net als de O12-2, moest ook de O12-1 tegen de Koninklijke HFC O12-5. Met slechts een week training in de benen en een tropisch weertje, belooft het een zware pot te worden.

Ten opzichte van vorig jaar is het een compleet nieuw elftal. De vraag is dus of ze elkaar al weten te vinden. Na de reeds bekende warming up dan uiteindelijk om 10.10 de aftrap. RCH ging gelijk fel van start. Er waren hele mooie combinaties te zien en ze hadden oog voor elkaar. Al heel snel kwam RCH op een 2-0 voorsprong. Niets aan de hand zou je zeggen.

Echter in het 2e gedeelte van de 1e helft zag je dat er minder gecombineerd werd, meer met de bal werd gelopen. Hierdoor was er veel balverlies waardoor HFC er ook gevaarlijk uit kon komen. Regelmatig stonden ze voor keeper Yvar, maar die wist ze allemaal goed tegen te houden. Uiteindelijk werd er toch nog een keer, snelle uitval van RCH, gescoord en stond er een ruststand van 3-0 op het scoreboard.

De 2e helft liet een heel ander beeld zien. RCH dacht alleen maar aan aanvallen. Op het moment dat ze de bal niet meer hadden werd er niet meer omgeschakeld en meeverdedigd. Regelmatig stonden 3 spelers van HFC tegenover slechts 1 verdediger van RCH. Het is dat we Yvar op doel hebben staan, want hij haalde de ene na de andere bal eruit. Het was echter vragen om problemen en uiteindelijk wist HFC toch een doelpunt te maken: 3-1.

De rest van de wedstrijd was eigenlijk hetzelfde beeld. RCH was ook zeker gevaarlijk en had volop kansen, maar er werden ook veel kansen weggegeven. Uiteindelijk wist RCH er wel nog 1 te maken en HFC niet meer (tussendoor kreeg RCH ook nog een penalty, die helaas niet werd benut).

Eindstand dus 4-1 in het voordeel van RCH. Prima resultaat voor de 1e wedstrijd. Er zit echt veel potentie in het team, echter (zoals Naufal aangeeft) het is een teamsport, dus niet alleen aanvallen maar ook verdedigen. Help elkaar. Het was deze keer helemaal niet lastig om de man of the Match te benoemen. namelijk Yvar. Yvar speelde een  fantastische wedstrijd, HFC raakte helemaal gefrustreerd dat hij elke keer weer de bal uit het doel wist te werken.

Volgende week thuis tegen DSS, die ook ruim gewonnen hebben. Als jullie net zo spelen als de 1e 15 minuten, dan moet het helemaal goedkomen. En uiteraard trainen deze week  😊