Legmeervogels O14-2-RCH O14-1 (26-11-2022)

Het verzamelen was vandaag weer op een zeer onchristelijke tijd, 8:00 in de ochtend. De velden waren nog dauwig. Twee last minute zieken zorgden voor paniek op de parkeerplaats. O13-1 speelt ook vroeg, wie gaan we in godsnaam vinden om 8 uur ’s ochtends. Gelukkig bellen de jongens zelf oud teamgenoot Dijowy (zijn vader nam niet op??) en na het bekijken van zijn eigen schema gaat hij graag mee. Hij wordt thuis opgehaald, wat een service! Legmeervogels, dat is in Uithoorn, waar is dat dan? Heel ver weg. Na alle commotie net op tijd in de kleedkamer voor strategisch overleg met coach Stan, die toch maar even komt opdraven terwijl Jim ziek is, bravo!

De coach probeert er een 4-4-2 van te maken, maar na stemming wordt er democratisch voor een meer aanvallende 4-3-3 gekozen. We spelen ten slotte tegen de nummer 1 in de poule. De opstelling, zonder wissels, is: Keeper Florian; linksachter Huib, links centraal Cas, rechts centraal Jens, rechtsachter Xander. Linksmid: Quint; Middenmidden: Nassim, rechtsmid: Joel; linksvoor: Duuk, spits: Soefyan, rechtsvoor: Dijowy. Op zoek naar veld 6, middenin de sintelbaan. Daar moesten enkele bejaarden de piepjestest doen, dat gaf verwarrend gefluit. De illegale One-Love armband is te groot, helaas zonder statement begonnen aan de wedstrijd.

Het eerste begin ging gelijk op, we beginnen voorzichtig, maar er is toch enig overwicht vanuit RCH. Na 10 minuten is er pas het eerste balcontact voor keeper Florian. Daarna een korte periode waarin de Vogels overwicht hebben. In de 18e minuut de eerste serieuze poging van RCH van Duuk, over. Dan 5 minuten later een mooie voorzet na een klassieke Dijo-rush, Duuk tikt hem mooi in linksonder. 2 minuten later, een subliem hakje van Nassim speelt Dijowy vrij en hij scoort mooi, 0-2. Net voor de rust weer wat druk van de Vogels, Florian is sterk in de goal vandaag. Dan, een schlemielig balletje wordt twee keer van richting veranderd en is daardoor onhoudbaar voor Florian: 1 – 2.

Rust! Overleg in de kleedkamer, de aanwijzingen van de coach: gebruik Dijowy meer, niet alles over links en ”houd het simpel!” geen nodeloos gepingel.

Het is nog steeds stervens koud, maar de sfeer aan de kant zit er goed in. Coach Stan ziet dat er geluisterd is, lijnrechter Stef vlagt foutloos. Soraya moedigt ondanks een reprimande van Quinten toch aan! De tweede helft is koud begonnen of Dijowy gooit er weer een rush in, geeft voor en … Duuk scoort 1 – 3. Het blijft een evenwichtige wedstrijd. Soefyan mooie schijnbeweging, Xander redt een paar keer goed en Cas is onmisbaar in de verdediging tegen de gemiddeld een kop langere Poldervogels. Deze hebben een afgesproken strategie, vrije trappen worden door de specialist genomen. RCH stelt tot 4 keer toe succesvol een muurtje op en houdt alles droog. Florian keept de wedstrijd van zijn leven.

40ste minuut: doorgebroken speler van de Vogels, Florian heeft hem. 45ste minuut, doorgebroken vogel: Florian heeft hem! De coach besluit bij gebrek aan wissels Jens het breekijzer naar voren te halen, Duuk in de verdediging. Dat werkt al snel en Jens scoort 1 – 4. Dan, de langste Vogel heeft een uitbraak en komt over rechts aangestormd en schiet hem hard in. 2 – 4!

Ze geven niet op. Gaat die scheids nog fluiten? Het is al bijna tijd. Dan een echte Dijowy, speelt er 2 uit op rechts, niet bij te houden en zelf scoren: 2 – 5! Na wat subtiele hints aan de scheids, fluit deze dan ook.

Gewonnen van de koploper, een koude maar spannende ochtend! Goed gedaan boys.