RCH O14-1-Zandvoort O14-1 (17-09-2022)

De weersvoorspellingen voor deze ochtend zijn niet best, maar vooralsnog schijnt de zon en staat het team te popelen om te beginnen. Ook coach Pim en assistent-coach Maarten zijn er helemaal voor. Helaas zijn 2 van onze sterspelers uitgeleend aan een ander team dus zullen we allemaal een tandje harder moeten lopen. Maar gelukkig hebben we een nieuwe sterspeler in ons team: Cas! En die heeft er helemaal zin in. Let’s go!

Maar waar is onze grensrechter? Deze blijkt nog in aantocht te zijn, maar daar kunnen we niet op wachten. Nordien neemt tijdelijk de vlag waar.

Om exact 11.00uur wordt de bal vanaf de stip afgetrapt. De spanning en enige onzekerheid is te voelen bij het team van RCH. Zandvoort heeft vorige week met 14-1 gewonnen van Bloemendaal en er werd in het eerste kwartier al vier keer gescoord. Dat gaat ons niet gebeuren!

Om 11.05u doet Zandvoort een eerste schot op het doel maar had even niet gerekend op onze ster-keeper Florian. Met een prachtige redding houdt hij zijn doel schoon.

Zandvoort begint warm te draaien en de druk wordt opgevoerd. Quinten houdt met een pittig duel de bal aan de kant van RCH. Go Quinten!

Om 11.10u is daar een schitterende solo van Duuk maar ook Zandvoort is op stoom en wendt de aanval van RCH af.
Toch weet Zandvoort door te breken maar na het nodige duw en trekwerk lukt het Huib en Florian ook deze aanval af te breken.

11.15u: de tegenstand wordt pittiger, maar wij ook! Met een prachtige redding van Derk mist Zandvoort haar aanval op het doel. De druk op het doel van RCH wordt langzamerhand groter, maar gelukkig hebben we Florian die om 11.20u opnieuw een harde doeltrap weet tegen te houden. Helaas raakt de bal daarbij ook het gezicht van Jens, die enigszins onthutst en met een rode wang plaatsneemt op de bank. Cas neemt zijn plek in de verdediging over.

Tijd om bij te komen is er niet en Derk weet opnieuw een pittige aanval van Zandvoort te verhinderen. Lekker bezig Derk!

11.25u een strafschop…: mis! Pfff

Dan barst de hemel open en krijgen onze helden een flinke plensbui over zich heen. Deze reporter en een aantal supporters zijn blij met een hoog en droog plekje op de tribune.

De wedstrijd gaat onverstoord door en Rein weet de bal opnieuw prachtig naar voren te pasen. Lekker bezig Rein!

Zandvoort gaat echter in de aanval en breekt door. Maar opnieuw staat Florian daar op ze te wachten en weet de bal met een fantastische redding uit het doel te houden. Wat kan die jongen keepen!
Zandvoort wordt ongeduldig en dat is te merken aan het vele getrek en geduw. En met resultaat. 1 minuut voor rust scoren zij met een hard schot op het doel. 0-1
Om 11.35u gaan we met 0-1 de rust in en aan de limo.

Na de rust start Zandvoort met 10 spelers. Eén van hun spelers is geblesseerd en ze hebben geen wissel. Het zeer sportieve idee van de spelers van RCH om dan ook met 10 spelers te spelen wordt snel in de kiem gesmoord. Er zijn grenzen.
We willen weer door maar waar is de scheids? Stip op tijd rond hij zijn pauze af en fluit hij voor de aftrap van de tweede helft.
We gaan weer lekker pittig van start en Derk weet ook nu weer de acties van de tegenstander goed te verstoren en de bal aan de zijde van RCH te houden.
Om 11.50u is daar een doorbraak van Dijowy. Helaas komt hij daarbij ook de gigantische Zandvoortse verdedigers tegen (wat zit daar in het water?) en redt de bal het niet tot in het doel.
Om 11.55u komt Zandvoort onze eigen gigantische verdediger Jens tegen, die op zijn beurt de aanval van de tegenstander stopt. Het spel staat op scherp en dat is te merken als Quinten door zijn eigen dorpsgenoten onderuit wordt gemaaid. Aaauw en door! Wat een bikkel!

Om 12.02u komt de bal, na een handige actie van Jens en een afzwaaiend bal via de paal, voor de voeten van Duuk. Met een flinke poeier schopt hij de bal in het doel. GOAL!!! 1-1!!!
Alle kansen liggen weer open en beide partijen gaan voor de winst. Een schot op het doel van RCH wordt door Florian handig tegengehouden.
Om 12.07u breekt Dijowy door de verdediging van Zandvoort, past de bal naar Duuk maar helaas mist de bal het doel.
Om 12.09u weet Zandvoort dan toch de bal in het doel van RCH te krijgen. Het is 1-2, maar we hebben nog een kwartier te gaan. Alle opties liggen nog open.
Bij RCH is de energie een beetje op. Gelukkig zijn Florian en de verdediging nogsteeds alert waardoor geen van de aanvallen van Zandvoort nog het doel bereiken.
Vlak voor tijd geeft Dijowy alles wat hij nog in zich heeft, breekt door de verdediging heen en neemt een schot op het doel. Helaas mis, maar aan de inzet lag het niet.
Om 12.25u wordt de wedstrijd afgefloten.

Het was een spannende en enerverende wedstrijd waarbij de partijen goed aan elkaar gewaagd waren. De volgende keer is de winst voor ons!
Bij navraag bleek dat Zandvoort 2 dispensatiespelers van de O15 had ingezet.

Tekst: Maaike Koppers
Foto’s: Maarten Georgius/Maaike Koppers

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten